KIAJOBB

Erre vártak hónapok óta a magyar fociszurkolók

A hétvégén rajtol a labdarúgó NB I 2019/20-as szezonja. Az előző évekhez hasonlóan két csapat küzdhet majd a bajnoki címért.
  • Szerző: ST

Az NB I legutóbbi öt kiírásából egyaránt kettőt nyert a Ferencváros és a Mol Fehérvár. A magyar bajnokság két élcsapata vélhetően idén is egymás között dönti majd el az aranyérem sorsát. A Fradi és a Vidi keretének az értéke kimagaslik a mezőnyből: előbbi 19,88 millió eurót (6,3 milliárd forint) ér, míg utóbbi 19,25 millió eurót (6,1 milliárd forint). Összehasonlításképpen a harmadik legtöbbre taksált névsor a Puskás Akadémiáé, 9,95 millió euróval (3,1 milliárd forint).

Komoly pénzekért igazoltak

A Fradi és a Vidi is komoly összeget költött átigazolásokra. A zöld fehérek a bosnyák Eldar Civicért és a szlovák Michael Skvarkáért összesen 1,2 millió eurót (380 millió forint) fizettek, a fehérváriak pedig az ukrán Ivan Petrjakért és a magyar-román Adrian Rusért 2,1 millió eurót (670 millió forint).

Döntő lehet az európai kupaszereplés

A két csapat versenyfutásában döntő lehet, hogy meddig jut a Fradi a nemzetközi porondon. Az előző évadban a Vidi rengeteg pontot veszített az európai menetelés miatt a bajnokságban. A Ferencvárosra még biztosan vár két kör Európában, a Mol Fehérvár viszont meglepetésre kiesett a Vaduz ellen, így csak az NB I-re koncentrálhat.

A fogadóirodák szinte elképzelhetetlennek tartják, hogy ne a két kirakatcsapat közül kerüljön ki a bajnok. A Fradi aranyérmére 1,90-szeres, míg a Vidiére 2,05-szörös pénzt fizetnének. A harmadik legesélyesebbnek a Honvédot tartják 12-szeres szorzóval.

 

És ezeket olvastad már?