SPORT

Három ok: ezért nyerhetünk Albániában

Ha a pótselejtezőt érő második helyen akarunk végezni, akkor kötelező a győzelem vasárnap.
  • Szerző: sk

Kijózanító pofont kaptunk a hősies EB-szereplés után. Az Anglia ellen 4-0-ra elveszített világbajnoki selejtezőt követően az a legfontosabb, hogy minél előbb feledtessük a csütörtöki kudarcot. Erre kínál lehetőséget a vasárnapi, albánok elleni idegenbeli selejtező (18.00, M4 Sport). Ha nyerünk, akkor marad esélyünk a akár a pótselejtezőt érő második helyre a csoportban. Ezt a lehetőséget mindenképpen ki kell használni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A közönség a vereség ellenére is kitartott, Fotó: Ripost

Tény, hogy elvileg könnyebb meccs vár ránk vasárnap, össze is szedtünk 3 okot, amiért van esély a javításra.

1. Mégiscsak Albániáról beszélünk és nem Angliáról. A két keret értéke nagyjából azonos, de riválisunk mögöttünk helyezkedik el a világranglistán. Velünk ellentétben ők nem voltak ott az Európa-bajnokságon, s a lengyelországi 1-4 után kijelenthető, nincsenek is jó formában.

2. Két alapember is visszatérhet a Marco Rossi együttesébe. Az Eb-n remekül helytálló Botka Endre nagyon hiányzott a védelem közepéből, ő minden bizonnyal felépül vasárnapra. A védekező középpályás Nagy Ádámot egyáltalán nem tudtuk pótolni csütörtökön, ő is visszatér eltiltásából.

Kleinheisler próbálta helyettesíteni Nagyot

3. Gondok az albánoknál. Négy játékosára, köztük a Laziót erősítő Elseid Hysajra sem számíthat eltiltás miatt Edoardo Reja, a válogatott olasz szövetségi kapitánya. Sárga lapok miatt Keidi Bare (Espanyol), Klaus Gjasula (Darmstadt) és az FC Barcelona kötelékéhez tartozó, de jelenleg a Speziánál futballozó Rey Manaj is pihen vasárnap.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?