Létrehozva: 2023.09.08.
Módosítva: 2023.09.08.

Magyar fotóművészeti kiállítás Nanushka New York-i márkaboltjában

Egy hétig látható New York belvárosában a kortárs magyar fotóművészek munkáiból óriási érdeklődés mellett megnyílt Photo Couture című kiállítás.

 A New York művészeti negyedeként is ismert SoHo szívében a Nanushka márkaboltjában látható tárlaton nyolc fiatal magyar fotós munkái mutatkoznak be, kapcsolódva a divat témájához.
 A bemutatott alkotásokban a magyar fotográfia öröksége ötvöződik a modern motívumokkal - hangzott el az M1-en.

A magyar divattervező Sándor Szandra, a Nanushka márka alapítója és kreatív igazgatója


 A Photo Couture című tárlatot a New York-i Divathéttel (New York Fashion Week) egy időben rendezik és fiatal magyar tehetségeknek biztosít alkalmat bemutatkozásra az Egyesült Államokban.
 A kiállított képek a divatfotográfia és a fotóművészet határán mozognak. Például az Európában már sikeres fotós, Barna Bálint két olyan alkotása is látható, amelyek egy német magazin számára készült sorozat részei.
 A megnyitóról készült tudósításban elhangzott: Magyarországnak és az ifjú magyar művészeknek különleges kapcsolata van a fotóművészettel, hiszen olyan klasszikusok látásmódját viszik tovább, mint André Kertész, Robert Capa vagy Moholy-Nagy László.

 


 "Ráadásul a világhírű magyar divatmárka, a Nanushka által biztosított színvonalas környezetben láthatja őket elsőként az amerikai közönség" - hangsúlyozták.

A magyar divattervező üzlete New Yorkban számos rangos esemény otthona


 Bordán Lili színésznő a műsorban kiemelte: meglepte, hogy milyen fantasztikus miliőben kapott helyet a kiállítás.  "Gyönyörűek a fotók" - méltatta a tárlatot.
 

 Palotai Csenge, a Liszt Intézet New York igazgatója hangsúlyozta: megtiszteltetés, hogy folyamatosan segíthetik a tehetséges, feltörekvő magyar művészek tengerentúli bemutatkozását. Mint mondta, bízik benne, hogy a különleges magyar látásmódot megszereti a New York-i közönség.  A kiállító művészekről szólva kiemelte: fiatalok, tehetségesek és szerethetők. Többen már nemzetközi sikereket is elértek, úgyhogy reméljük, most az Amerikai Egyesült Államokban is megismerik és megszeretik őket - mondta.

 


 Robert Capát idézve úgy fogalmazott, "nem elég tehetségesnek lenni, magyarnak is kell lenni". "Hát itt vannak most a magyarok és nagyon tehetségesek" - hívta fel a figyelmet a művészekre.
 A Liszt Intézet New York és az EDGE Communications művészeti ügynökség közös szervezésében, a Magyar Divat & Design Ügynökség közreműködésével szerdán nyílt tárlaton Ajkai Dávid, Albert Alianna, Barna Bálint, Bolla Vivienne, Donka Panna, Lábady István, Martin Wanda és Varga Marietta alkotásai láthatók.


 A jövő szerdáig zajló New York-i Divathét a divatszakma egyik meghatározó globális programja. A Photo Couture című tárlat az első, New York-i bemutatkozás után több helyen látható lesz. A magyar közönség október 19. és 22. között az Art Photo Budapesten, az Art Market Budapest kísérőrendezvényén láthatja a kiállítást. A műsorban kitértek arra, hogy Budapesten, a W Budapest Hotelben a Nanushka legújabb, Kopjafa nevű kollekciója egy installáción keresztül mutatkozik be. A világsikerű magyar divatmárka nemcsak a tengerentúlon, hanem itthon is őrzi és népszerűsíti a magyar kultúrát - hangsúlyozták.


 

Mint elhangzott, a Nanushka egyik legfontosabb célja, hogy megismertesse Magyarországot és a magyar kultúrát külföldön. "A Kopjafa kollekció esetében sincs ez másként, ami ezúttal is a magyar hagyományokból építkezik és ősi szellemi örökségünket, illetve motívumainkat ötvözi modern és új elemekkel" - emelték ki.

A Nanushka Kopjafa nevű kollekciója már Budapesten is látható


 A Nanushka Kopjafa nevű kollekciója a Budapest Central European Fashion Week keretében látható szeptember 14-ig Budapesten
 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ha ilyen régi okostelefonja van, 20 millió forintot is kaphat érte

origo.hu

Megrázó kettős gyilkosság Diósjenőn - szexuálisan zaklatta nevelt lányait, aztán mindkettőjüket megölte

metropol.hu

Óriási bajban a Fradi, Dibusz megmondta a magáét

hirtv.hu

Szándékosan fejbe lőtte csecsemő korú unokáját egy nő

ripost.hu

Brokkoli helyett gulyás: Dárdai a pocakját fogva nevettetett meg mindenkit

vg.hu

A magyar kormányfőt olvasva elképedtek a franciák

origo.hu

Itt van Amerika legújabb háborús terve

astronet.hu

Napi horoszkóp 2023. december 12.: A Bika segít, a Mérleg végre fellélegezhet

origo.hu

Milyen egy gyerekszobába szánt okostévé? (x)

life.hu

Ajándékozási kisokos karácsonyra: ha tutira akarsz menni, ezeket tedd a fa alá(x)

kvizjatek.mandiner.hu

Játsszon kvízjátékunkkal és jusson el ön is páros belépőink egyikével Mága Zoltán XVI. Budapesti Újévi Koncertjére!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-