SIKK

10 öltözködési hiba, ami pokolian öregít

Neked is gondot okoz, hogy olyan ruhát válassz, ami illik az egyéniségedhez, korodhoz, stílusodhoz? Van, aki több divatbakit is elkövet a választás során! Te ne tedd!
  • Szerző: A

Eljön az a pillanat, amikor a fekete szín már öregít és a tinédzserlányodnak jól álló ruha neked nem a legideálisabb választás. Ha odafigyelsz ezekre az egyszerű trükkökre, minden életkorban fiatalos és stílusos lehetsz.

1. A fekete szín nem mindenkinek áll jól

A fekete alkalomhoz illő viselet ugyan, de a legtöbb nőt öregíti, mert a bőr sápadtabbnak látszik tőle. A világos bőr éles kontrasztban áll a fekete ruhával, ami kiemeli a ráncokat és felfedi a sötét árnyékokat az áll és a szemek körül.

Használj kiegészítőként sálat vagy nagyobb méretű bizsuékszer! A többféle színárnyalat csillapítja a fekete hatását. Csokoládét, olívát, okkert, szürkét kombinálhatsz feketével. A drágakőszínek a legtöbb nőt vékonyítják.

2. Ne takard formátlan blézerrel az alakod!

Ha a zakóval az alakodat - csípődet, hasadat - szeretnéd takarni, akkor épp az ellenkező hatást éred el vele. Súlyosabbnak látszol tőle. Hordj inkább rövidebb és derékban szűkített blézert.

3. Rossz méretű melltartót hordasz?

A rossz méretű melltartó alacsonyabbá, idősebbé tesz és teltebbnek láttat.

 A leglazább kampónál kezdd hordani a melltartót és feszítsd jobban, ahogy a melltartó megereszkedik. Amikor a legfeszesebb kampóra állítod, akkor tudnod kell, hogy nemsokára új melltartóra lesz szükséged.

4. Vigyázz a farmerrel!

A sztreccsfarmer ajándék a nőknek, de ha átesel a ló másik oldalára, akkor slampossághoz vezet. Legjobb, ha 2 % elasztikus szálú farmert keresel. A megfelelő farmer követi az alakod és elég rugalmas is.

5. Ne legyen túl szigorú a szemüveged!

Kiemeli a ráncaidat és a szem alatti karikákat. 

A finom, kicsit csillogó műanyag keretek viszont igazi ékszerként hatnak. Próbálkozz neonszínekkel a szemüveg belsején, mert ennek is világosító hatása van. Minél idősebb vagy, annál kisebb és finomabb keretet hordj!

6. Ne rejtegesd a nyakadat!

Jobb választás a V-nyakú vagy egy mélyebben kivágott blúz, ami a szemet a dekoltázsodra irányítja. A galléros blúzok elvezetik a tekintetet a nyak tájékáról. Választhatsz kicsit hosszabb, színes bizsut is.

7. Vigyázz a platformcipővel!

Nehezebb leszel benne - egy kis sarokkal azonban nem nyúlhatsz mellé.

9. Ne legyen túl hosszú a szoknya!

Nem kell mindent eltakarnod, ha nő az életkorod. 

A bokáig érő ruhában minden nő szélesebbnek tűnik. Találd meg a neked megfelelő ruhahosszt! A midi ravaszul takar és mutat is.

10. Találd meg a hozzád illő darabokat!

Ne a 16 évesek divatja szerint öltözz, mert nevetséges leszel. Az aktuális trendek helyett keresd meg a hozzád illő ruhadarabokat! 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?