RIPOSTER

Vigyázz! A Facebook nevében lopják a jelszavad!

A csalóknak semmi sem szent, most a Facebook nevében verik át a felhasználókat.
  • Szerző: Dove

A hvg.hu olvasói jelezték a portálnak, hogy „furcsa” üzenetet kaptak a közösségi portálon. A Facebook biztonsági csapata nevében küldenek üzeneteket azok, akik a felhasználók jelszavára utaznak.

„Az üzenetként és megosztásokban is terjedő, angol nyelvű szöveg azzal fenyegeti a felhasználókat, hogy – valamilyen káros tartalom közzététele miatt – blokkolhatják a Facebook-fiókukat” - írja a lap.

A levélben arra kérik a felhasználókat, kattintsanak a megküldött linkre, majd adják meg a jelszavukat, hogy hitelesítsék a fiókot. A Google Chrome nevű böngészője azonban ezt a linket már kiszűrte. Hiába szerepel benne a „facebook_security” kifejezés, az nem köthető a közösségi oldalhoz.

Így ezzel a néhány kattintással nemcsak a jelszavunk, hanem néhány percen belül a fiókunk is idegenek kezében landol.

Érdemes a Chrome böngészőjében beállítani azt a funkciót, ami jelzi, ha gyanús, adathalász, vagy vírussal fertőzött a link, ami fiókunkban landol.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?