RIPOSTER

Teréz körúti robbantás: Drámai részletek a merénylet előtti napokról

Egy padon nyugodtan megvacsorázott, kiflit evett kakaóval - majd felrobbantott két rendőrt... Döbbenetes dolgok derültek ki a Teréz körúti robbantó tegnapi tárgyalásán, amikor az ügyész elmondta a perbeszédet. Megjelent a vádlott édesapja, húga és a merényletben megsérült rendőrnő is. Drámai részletekre a merényletet megelőző időszakról!
  • Szerző: Ripost

Szinte végig lehajtott fejjel hallgatta végig a perbeszédet a robbantásban megsérült egyik rendőr, A. Szabina. Életfogytiglani fegyházbüntetést kért P. László Gergelyre, a budapesti Teréz körúti robbantás gyanúsítottjára a Központi Nyomozó Főügyészség ügyésze, Kovacsics Gábor hétfőn a Fővárosi Törvényszéken.

Kétely nélkül állíthatom, hogy egyértelműen, minden kétséget kizáróan bizonyítottuk, hogy aki a házi készítésű bombát elhelyezte és működésbe hozta aznap, az nem más, mint a vádlott, P. László Gergely

– mondta az ügyész, aki hangsúlyozta, nincs enyhítő körülmény, csak rengeteg súlyosbító.

Ha a bíróság az ügyész javaslata szerint dönt, a 24 éves fiatal legkorábban 40 év múlva szabadulhat.

Megvacsorázott a merénylet előtt

Drámai részleteket árult el Kovacsics Gábor a vádlottról és a merényletet megelőző időszakról. Kiderült, hogy P. László Gergely a robbantás előtt bement a Podmaniczky utca sarkán lévő CBA-ba, ahol kakaót és kiflit vett. Nyugodtan megvacsorázott egy padon a robbantás előtt, 2016. szeptember 24-én este. Ekkor ugyanolyan volt a Teréz körút és környéke, mint korábban: sokan mentek szórakozni, bulizni, ám 22 óra 36 perckor bekövetkezett a robbanás, amelyben két rendős súlyosan megsérült.

Horgászsapkás szelfik voltak a telefonján

Nemcsak a merénylet helyszínén talált összesen hat DNS-minta bizonyítja, hogy a vádlott volt az elkövető: a telefonján ugyanis olyan szelfiket találtak, amiket különböző szögből, horgászsapkában készített magáról, hogy megtudja, mennyire látszik az arca egy kamerafelvételen.

BKK-menetrendeket mentett le

A fotókon kívül tömegközlekedési menetrendeket is tárolt a mobilján, kifejezetten a Teréz körútra és környékére fókuszálva.

Ezek mind-mind arra utalnak, hogy P. László Gergely járt és ott volt a helyszínen, nemcsak köze volt a robbantáshoz, hanem ő volt a merénylő

– mondta beszédében az ügyész.

További drámai részleteket a Teréz körúti robbantást megelőző napokról a %% napilap keddi számában olvashatsz! Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?