RIPOSTER

Rejtély, mitől borult lángba a kispesti textilgyár!

Hétfő délután gyulladt ki egy használaton kívüli, körülbelül ezer négyzetméter alapterületû gyárépület a XVIII. kerületben. A tûz okát egyelőre még nem tudják.

Ahogy a %% helyszíni tudósítója is beszámolt róla, hétfő délután lángba borult egy használaton kívüli gyárépület Kispesten, a Fáy utcában. Tizennyolc járművel érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, köztük a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, két létrás jármű, egy vízszállító és a doktorszolgálat is.

Miközben a tűzoltók tizenkét vízsugárral oltották a lángokat, a katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végzett a kerület több pontján. Azt kutatták, hogy a levegőbe került füst egészségkárosító-e

- tájékoztatott a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A %% megtudta, hogy a füst következtében a levegőbe kerülő szén-monoxid és kén-dioxid koncentrációja is megemelkedett a környéken, viszont az továbbra is az egészségügyi határérték alatt mozgott, így az senkit nem veszélyeztetett.

Az eredetileg háromszintes épület tetőszerkezete és mindegyik szintje beomlott. A helyszínen dolgozó mintegy hatvan tűzoltó több órás munkával oltotta el a lángokat, elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg

- nyilatkozta a hétfői tűz kapcsán a Katasztrófavédelem.

A %% helyszíni tudósítója szerint munkások voltak a tetőn, amikor lángra kapott a volt textilgyár, a dolgozók is próbálták megfékezni a tűz továbbterjedését. Még vizsgálják a szakemberek a tragédia okát, egyelőre rejtély, mitől gyulladt ki a használaton kívüli épület.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?