RIPOSTER

Milliókat nyert az államtól a magyar sztárok ügyvédje

Három és fél millió forint kártalanítást és 120 ezer forint perköltséget ítélt meg a Fővárosi Törvényszék a hírességek ügyvédjének, dr. Ruttner Györgynek - tudta meg a Ripost.
címkék:
  • Szerző: ripost

Ruttner György védte többek között Oláh Ibolyát, Stohl Andrást és Damu Rolandot, még könyv is jelent meg róla, mint a sztárok ügyvédjéről. Később azonban egészen más miatt került a lapok címoldalára: azzal vádolták, hogy elsikkasztotta ügyfelei letéti pénzét. Két férfi állítása szerint 30-30 millió forintot adott át neki ingatlanvásárlási letétként, amit Ruttner nem fizetett vissza. A büntetőperben azonban kiderült, hogy ez nem letét, hanem kölcsön volt. Az ügyvédet közel egy éve jogerősen felmentették, mind a sikkasztás, mind az ügyvédi visszaélés, mind a hamis tanúzásra felhívás vádja alól. Tavaly októberben a Kúria az ügyvédi kamarai tagságát is helyreállította, vagyis ismét praktizálhat.

Most a bíróság három és fél millió forintot ítélt meg részére kártalanításként, amit a Magyar Államnak azért kell megfizetnie, mert jogtalanul és alaptalanul tartották fogva, illetve házi őrizetben.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?