Létrehozva: 2015.07.03.

Menekülnek a turisták: Kazán- hőség Franciaországban

Negyven fok körül mozog a legmagasabb napi hõmérséklet Franciaországban, jelentette az MTI. A kánikula már negyedik napja sújtja az ország különbözõ részeit, egyes helyeken idõszakos áramkimaradásokat, sõt tüzet is okozva.

Szerző Hol Lothar

 

    A hőségriasztást kedd óta fokozatosan terjeszti a meteorológiai szolgálat az országban, pénteken már a megyék felét érintette Franciaország teljes keleti felén és a fővárosban, ahol a hőség légszennyezettséggel is párosul a szélmentes időben. Párizsban már szerdán megdőlt a melegrekord, akkor 39,1 fokot mértek, azóta a 37 fok körül mozog a délutáni legmagasabb hőmérséklet. A kánikula az előrejelzések szerint legalább a jövő hét közepéig eltart.

Zsúfolt utak


    Az idei első kánikulai hétvégén indulnak az első családok nyaralni, ezért a médiahatóság kérésére a rádiók és a televíziók folyamatosan egészségügyi tanácsokkal szolgálnak a túlzsúfolt utakon autózók számára.
    Franciaországban 2003 augusztusában a kánikula több mint 19 ezer idős ember halálát okozta, azóta az illetékes szervek a hőhullámok érkezése előtt elsősorban a tájékoztatással próbálják elkerülni a hasonló incidenseket. Televíziós klipekben figyelmeztetik a lakosságot, hogy sötétítsék el a lakásokat, tartózkodjanak hűtött helyeken, bevásárlóközpontokban vagy mozikban, igyanak naponta 1,5 - 2 liter vizet, hívják fel rendszeresen egyedülálló ismerőseiket.

Szabad fürödni a szökőkutakban


    Párizsban hatalmas feliratok figyelmeztetik a helyieket és a turistákat, hogy a lehető legtöbb vizet igyanak, könnyű ruhákat viseljenek és fedjék le a fejüket. A rendőrség pedig megértően viszonyul a szökőkutakban megmártózókhoz.  
    Az iskolákban a tanároknak kötelező tették, hogy ügyeljenek arra, minden gyermek elég vizet igyon és senki ne tartózkodjon a napon.  

Tűzriadó, égő trafók


      A magas hőmérséklet miatt több helyen is tűz ütött ki elektromos transzformátorokban, aminek következtében kedden a nyugati országrészben egymillió háztartásban volt órákon át áramszünet, szerdán Vanves régiójában 100 ezer lakásban történt hasonló incidens, csütörtökön pedig Le Havre városa borult sötétségbe.

Szerző Hol Lothar

Ez is érdekelhet

origo.hu

15 év után szakított a magyar énekesnő

origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

borsonline.hu

„Mindent elvesztettem, ő volt a társam” – félrediagnosztizálták a 28 éves, a 3 gyermekes édesanyát, belehalt

vg.hu

Waberer's: kiderült, ki áll a milliárdos nagybevásárlás mögött

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

travelo.hu

Csodálatos, ingyenes nádkoronasétány épült ezen a balatoni strandon

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-