RIPOSTER

Hatalmas terület válik fizetőssé a fővárosban

Egy teljes kerületrész válik fizetőssé az autósok számára Óbudán, ahol eddig ingyenesen parkolhattak az autósok. A kerület vezetésének és a lakosoknak az agglomerációból ingázókkal gyûlt meg a bajuk.
  • Szerző: Ripost

Kiterjesztik a III. kerületben a fizetős parkolási övezetet, nyártól már Kaszásdűlőn sem lehet ingyenesen parkolni. A környéken lakók április 1-től igényelhetnek parkolási engedélyt, míg a fizetős rendszer tesztelése június 1-jén kezdődik és július 3-án véglegesítik. Onnantól 175 forintba kerül a parkolás óránként.

A kerületi parkoló társaság közleménye szerint a városrész vezetése azért döntött a parkolási rend megváltoztatásáról, mert rengeteg lakossági panasz érkezett parkolóhelyhiányra az agglomerációból érkező autósok miatt, akik reggelente Kaszásdűlőn hagyják autóikat, hogy onnan HÉV-vel menjenek a belvárosba dolgozni, ahol igencsak drága mulatság naponta 8-9 órára az utcán hagyni a kocsit. Az új övezetet a Bogdáni út – Hévízi út – Vörösvári út – Bécsi út – Fehéregyházi út – Kunigunda útja – Rádl árok – Huszti út – Kazal utca – Szentendrei út, valamint a Szentendrei út – Reményi Ede utca – Jégtörő utca – Ángel Sanz Briz út – Reichl Kálmán utca határán belül jelölték ki.

Ahogy arról a %% már beszámolt, nemrég a közeli Eurocenter bevásárlóközpont parkolóját is fizetőssé tették azoknak, akik 3 óránál hosszabb ideig parkolnak náluk, pont a Szentendre irányából érkező autósok miatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?