RIPOSTER

Beperelné a börtönt: Elítélt párjától akar gyereket az asszony

A magyar büntetés-végrehajtás történetében példa nélkül álló eset történt.
  • Szerző: Ripost

Egy asszony perelni is hajlandó azért, hogy elítélt párjával intim órákat tölthessen el a börtönben. A nő állítja: ez az utolsó esélye az anyaságra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

Az 52 éves Tamás és vele egyidős szerelme, Vivien – szándékosan megváltoztattuk a neveiket – hét esztendeje szerettek egymásba. A férfi többször is ült börtönben, és egy nem életellenes, de erőszakos bűncselekmény miatt visszaesőként nemrég több mint tíz évre ítélték.

A nő mégis a végsőkig kitartana párja mellett, de a biológiai órájuk ketyeg, egy évtized múlva már nem vállalhatnának gyermeket. Vivien most azért harcol, hogy – ha­zánkban elsőként – a gyermekük megfoganhasson a börtönben.

A férfi még sosem volt házas és gyermeke sincsen, ezért nagyon szeretné, ha Viviennel mindezeket megvalósíthatná. Hamarosan, a börtönben házasodnának össze, ami egyet jelenthetne azzal, hogy talán létrejöhet közöttük az intim együttlét.

„Álláspontom szerint a jelenlegi szabályozás hiányos, ezért első körben az érintett bv-intézet parancsnokának írunk egy kérelmet, amely kifejezetten a pár intim célú élettársi látogatására irányul. Minden jogi lehetőséget kihasználunk arra, hogy ezt sikerüljön elérni – nyilatkozta a Borsnak dr. Tran Dániel, a pár jogi képviselője.

Az asszony nagyon eltökélt, ha kérelmüket elutasítják, egy per elindítását is fontolóra veszik

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?