Létrehozva: 2019.06.28.

Bajban a magyar előfizetők, több ezer telefont kapcsolhatnak ki

Egy cég olcsó elõfizetéssel csábította magához az ügyfeleket, most azonban nem fizette ki a tartozását, ezért kikapcsolják a mobilokat.

A Telekom egyetlen nap alatt 1511 mobilt kapcsolt ki, egy netes csalás miatt.

"Két nappal ezelőtt kaptam a Telekomtól egy sms-t, hogy számlaelmaradás miatt korlátozni fogják a kimenő hívásaimat, ha nem fizetek. Nem értettem, mi történhetett. Elküldtem a 6forint.hu-s ügyfélszolgálatnak a kifényképezett számlámat, hiszen nekik egyetlen fillérrel sem tartoztam. Válaszra sem méltattak. Csütörtök délben egyirányúsították az előfizetésemet. Hívni még lehet, de én már nem tudok telefonálni" – mondta el a közösségi médiában már 6forintos átverésnek nevezett ügylet egyik károsultja, Tibor. Három 6forint.hu-s előfizetése közül eddig egyet korlátoztak, rajta kívül még rengetegen eszméltek ugyanerre csütörtökön. A férfi egy éve szerződött a 6forint.hu mögött álló céggel, két nappal ezelőttig semmilyen problémát nem tapasztalt.

A Magyar Telekom péntek reggel közölte, hogy a szerződésben meghatározott lépéseket követően június 27-én 1511 darab, egyetlen üzleti előfizető nevén szereplő SIM kártyán korlátozták a kimenő hívásokat.

Az intézkedésre azért volt szükség, mert a cég többszöri felszólítás ellenére sem rendezte tartozását. A korlátozás a behajtás részeként valósult meg, egyelőre az előfizető SIM kártyáinak kis hányadát érintette. A tartozás összegéről nem lehet tudni, több károsultnak is 300 millió forint körüli összeget említettek a cég számlázási rendszerére rálátó források.

Több, általában kifejezetten fapadosnak tűnő vállalkozás csábítja magához az ügyfeleket azzal az ígérettel, hogy minimális belépési díjért jelentősen olcsóbban telefonálhatnak és az átlagosnál többet internetezhetnek. A trükk egyszerű: ezek a cégek leszerződnek valamelyik nagy mobilszolgáltatóval és vállalkozásként úgynevezett mobilflottát üzemeltetnek. Ilyen szolgáltatást kínált, illetve honlapjuk szerint kínál a mai napig is a 6forint.hu is.

Ügyfeleik azonban a fentiek miatt most, korlátozott telefonjaik ügyében nem tudnak eljárni a Telekomnál, hiszen a mobilszolgáltatónak velük semmilyen üzleti kapcsolata nincsen. Az ügynek azonban még nincs vége, amennyiben a SIM kártyák előfizetőjeként a cég rendezi tartozását,  az érintett hívószámok korlátozását a Magyar Telekom feloldja, ellenkező esetben az ugyanezen cég nevén szereplő további SIM kártyáknál is korlátozza a hívásforgalmat, végső esetben felmondja a céggel kötött előfizetői szerződéseket - írja a 24.hu.

A panaszos ügyfelek egyébként nem tudják elérni a céget, ezért egyelőre tehetetlenek.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felismerhetetlen lett a Született feleségek egyik legszexibb színésznője - fotók

origo.hu

Kizuhant a kórház harmadik emeletéről egy beteg

borsonline.hu

A sztárjósnő elárulta, melyik pár marad együtt Házasság első látásra végén

magyarnemzet.hu

Tömegbaleset történt Óbudán, leállt az élet az Árpád hídon

life.hu

A 4 legdurvább megjegyzés, amit más öltözködésére tehetünk

hirtv.hu

Zalatnay Sarolta üzent Magyar Péternek

origo.hu

Váratlan bejelentést tett Amerika, Ukrajna nem fog örülni

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

ripost.hu

Kollégái közölték: elhunyt a népszerű rádiós, 68 éves volt

ripost.hu

Már Jürgen Klopp is lemondott róla? Szoboszlait támadják Angliában

ripost.hu

Alig lehet ráismerni Magyarország korábbi ünnepelt sztárjára - fotók

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-