Nagy tömegben vietnámi és thai kamulájkokat vásárolt Magyar Péter

INSIDER
Létrehozva: 2017.03.23.

Tilos, mégis így árulják a lomisok a kitett holmit - Videó

Bár a hulladéktörvény szerint lopásnak számít a kitett dolog elvitele, a lomisok a 3. kerületben az utcán árulják a a holmit.

Szerző Ripost

2013 óta lopásnak számít az utcára kirakott dolgok elvitele, a hulladéktörvény módosítása óta ugyanis a lomtalanításkor kihelyezett tárgyak a kihelyezés pillanatában a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. tulajdonába kerülnek.

Mégis, megszokott kép, hogy már a lomtalanítást megelőző napokban nagyobb csapatok őrzik a tárgyakat, majd szállítják el a nekik tetsző holmit. Múlt hét vasárnap például a 3. kerületben a Juhász Gyula utcában fegyverrel esett egymásnak két csoport, a helyszínre kiérkező rendőrök négy személyt is előállítottak.

Kipróbáltuk, mi történik, ha bárki oda mer menni és szétnézni a kitett tárgyak között. Azonban, ahogy munkatársunk egy babakocsi közelébe ért, máris rákiáltott egy testes asszonyság, hogy "érdekli-e a dolog".

"Ez az enyém, csak itt árulom"

– mondta a nő, fenyegető pillantásokat küldve. Mikor kicsit később visszamentünk, azt is megtudtuk, hogy ezer forintért hozhatnánk el az egyébként hivatalosan az FKF Zrt. tulajdonában lévő babakocsit.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek