7 éve

Megtalálták azt a primitív lényt, amelyik megmentheti a Földet!

Az emberiség lassan de biztosan megfullad a saját szemetében. Most viszont felfedeztek egy olyan kukacfajt, amely vígan megeszi és lebontja a mûanyag hulladékokat.

Az idő egyre jobban sürgeti a tudósokat, hogy megoldást találjanak a folyamatosan növekvő hulladék problémájára. Az emberiség évente több 100 millió tonna műanyagot állít elő és ennek csupán 10 %-át hasznosítja újra. A többit elégetjük, elássuk, hulladéktárolókba tesszük vagy az óceánokba öntjük.

A Stanford egyetem professzora, Craig Criddle nemrég közzétett tanulmányában fantasztikus felfedezésről számolt be. Hosszas vizsgálódás után felfedezett egy speciális kukacfajt, amely képes elfogyasztani és megemészteni könnyű műanyagokat, az úgynevezett polisztirolokat. Ilyen többek között a hungarocell is. A felfedezés úttörő, hiszen az apró férgek növények számára felhasználható szerves földé alakítják a műanyagot.

A felfedezés ipari alkalmazása még várhat magára, de a jóslatok kecsegtetőek. A tudósok egyenlőre vizsgálják, hogy a műanyag hatására milyen folyamatok játszódnak le a kukac testében, történnek-e elváltozások a szervezetében.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!