hulladék

26 találat
NÍNÓ

Ezeket halmozta fel az udvarán a férfi, ki nem találod, miért

Állítása szerint nem volt hajlandó szemétdíjat fizetni, ezért udvarán tárolta összegyűlt hulladékát az a 22 éves albertirsai férfi, aki ellen a ceglédi nyomozók most fejezték be a nyomozást.

INSIDER

Durva, a sorompót is megkerülik az illegális szemetelők Pestszentimrén

Borzalmas állapotok, tele van szeméttel a zöldterület a 18. kerületben.

KÜLFÖLD

Szívfacsaró felvételek: teljesen elárasztotta a műanyag hulladék Bolívia egyik legszebb tavát

Szakértők szerint olyan természeti károkat okozott az emberi tevékenység, amit ha akarnának se tudnának visszafordítani.

INSIDER

Több mint tízezer tonna illegális hulladékot számoltak fel egy év alatt Magyarországon

A kormány 2020 februárjában hirdette meg a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet, melynek egyik fontos célja Magyarország megtisztítása az évek alatt felhalmozódott illegális hulladéktól. Ehhez kapcsolódik a Tisztítsuk meg az országot! program.

INSIDER

Különleges karácsonyfa hívja fel a figyelmet a környezettudatos ünneplésre – videó

Karácsony után érdemes a felhalmozodott szemetünkről környezettudatosan gondoskodni.

INSIDER

Találós kérdés: miből készült ez az ékszer?

Megmutatták a fiatalok, hogyan lehet értéket teremteni a szemétből.

ÉLETMÓDI

Mindig azon volt, hogy maradandót alkosson: Zoltán kezei közt arannyá válik a hulladék

Egyre többen gondolják úgy, hogy a szemétben landoló kacatok még használhatók valamire. Rónaszéki Zoltán épp így van ezzel, kezei közt pedig szinte arannyá válik minden hulladék! Zseniális remekműveket alkot!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra: Tegyünk együtt a környezetünkért! – videó

A vegyesen gyűjtött hulladéknak csupán a 35%-a hasznosítható újra...

INSIDER

100 ezer forintra büntették a szeméttel fűtőket

Egyre többen fűtenek bálás ruhával, bútorlapokkal és egyéb hulladékkal, amely a szmogriadókhoz is hozzájárul, a rákkeltő füstről nem is beszélve. A Ripost szerdai számában foglalkozott a témával, most pedig megérkezett a Pest Megyei Kormányhivatal válasza

INSIDER

Börtönt kaptak a döglött disznó miatt

A három férfi minössze annyit követett el, hogy egy kiszáradt kútba dobtak egy döglött disznót, mégis egy év börtönbüntetést kaptak.

INSIDER

Borzalmas dolog történt: emberi csontokat találtak a várpalotai hulladéktelepen

Egy szelektív hulladékgyűjtő edényből kerültek elő a maradványok.

INSIDER

Komposztáló szépségversenyt hirdettek

Ne égess, komposztálj!- így kampányol az avarégetés ellen a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány(JÖN) környezetvédelmi szervezet. Országosan több helyen teljesen vagy időszakosan tiltott a tűzgyújtás, ennek ellenére sokan meggyújtják a kerti szemetet.

NÍNÓ

Nagy a baj Borsodban, hatalmas erőkkel vonultak helyszínre a tűzoltók

Egy hulladéktelep kapott lángokra.

INSIDER

Egy magyar házaspár bebizonyította: Létezik hulladékmentes háztartás

Pest egyik belső kerületében csinált sajátos környezetvédelmi forradalmat egy magyar pár, Dóri és Edvárd: az a céljuk, hogy a lehető legkevesebb hulladékot termeljék. Nemcsak a bevásárláskor használnak saját tárolókat, de a tisztálkodási szereiket is magu

INSIDER

Hihetetlen, mit találtak a sírok között az Új köztemetőben

Vécécsésze a sírkövek közt, bili a fejfánál, háztartási hulladék a száraz gallyak között. Vannak, akiknek már ez a hely sem szent. Kegyeletsértő állapotok uralkodnak az Új köztemetőben. A szörnyű állapotról a hulladékvadász oldalon számolnak be.

INSIDER

Ennyi szemetet hagytunk a szilveszteri bulik után Budapest utcáin

Óriási mennyiségű szemetet takarítottak össze a Fővárosi Közterület-fenntartó dolgozói a budapesti szilveszteri bulik után. A kézi eszközökkel és takarítógépekkel mintegy fél napra volt szükség, hogy rendet tegyenek Budapesten. A társaság közleménye szeri

INSIDER

Nálunk is leszámolnak az egyszer használatos műanyag eszközökkel

Hamarosan eltűnhetnek Magyarországon is a műanyag zacskók és az egyszer használatos műanyag eszközök, mint a poharak, szívószálak, evőeszközök. 2019-től az Innovációs és Technológiai Minisztérium jelentős szigorításokat tervez. Az Európai Parlament szerdá

NÍNÓ

Most kaptuk: pokoli tűz pusztít Izsákon, küzdenek a tűzoltók

Mintegy ezer négyzetméter lángol.

INSIDER

Világhírű magyar találmány: utat építenek a műanyag szemétből

A tengerek helyett betonba öntené a világ műanyaghulladékát egy magyar feltaláló. Bus Károly speciális eljárásával olyan újfajta beton készülhet, mely nem csak olcsóbb, de rugalmasabb is, mint a hagyományos, így a szélsőséges időjárásnak és az extra terhe

INSIDER

Többet ártanak, mint használnak a nedves törlőkendők

Akkora károkat okoznak a nedves törlőkendők, a popsitörlőtől kezdve a sminklemosón át a kézfertőtlenítő kendőig, hogy Angliában mindet betilthatják - adta hírül a BBC. A Ripost utánanézett: nálunk is gondot okoz a csatornákban az impregnált mikroszálakat

OTTHONKA

Eláruljuk, mit tilos a vécébe dobni, mégis van, hogy megteszed

A vécé nem egy bármit mágikusan eltüntető szemetes: ha valami olyat húzol le rajta, ami nem odavaló, eldugulhat, ami amellett, hogy kellemetlen, drága mulatság is. Megmutatjuk, mi az, amit semmilyen körülmények között ne húzz le a vécén!

INSIDER

Már a magyar oldalon is megjelent az ijesztően veszélyes hulladék

Borzasztó állapotban van a Szamos: ez a Greenpeace magyar, román és szlovák munkatársai által végzett vizsgálatokból derül ki. A szervezet lépéseket sürget, mert egy román húsüzemből származó, illegális szennyvíz a lakosság egészségére is veszélyezteti.

MANI

Zseniális magyar szabadalom: baromfitoll-hulladékból szigetelőanyag

Tollkarton és tollfa névre keresztelték a K+F projekt keretében létrejött hő- és hangszigetelő termékeket, melyek jelentős környezeti terheléstől mentesítenek.

MANI

Hulladékból termel építőipari alapanyagot Debrecen új üzeme

A magyar cég évi 40-50 ezer tonna üvegből fog üveghabot gyártani 3-4 éven belül.

OTTHONKA

Eláraszt a levélszemét? Mutatjuk mit tehetsz vele!

A közelgő tél csalhatatlan jele, amikor már a fák lombkoronája lecsupaszodik. Te pedig ilyenkor térdig jársz az avarban. Akármilyen kicsi is a kerted, nem jó, ha nem távolítod el a színpompás leveleket. Mutatjuk mit tehetsz!

RIPOSTER

Megtalálták azt a primitív lényt, amelyik megmentheti a Földet!

Az emberiség lassan de biztosan megfullad a saját szemetében. Most viszont felfedeztek egy olyan kukacfajt, amely vígan megeszi és lebontja a műanyag hulladékokat.