Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2022.01.26.

Szállítás gyorsan, biztonságosan: így válaszd ki az ideális csomagküldő céget!

Különös, de igaz: amilyen gyakran rendelünk, legalább olyan gyakran adunk is fel csomagokat. Ez a szokásunk különösen télen, a különféle ünnepek és ajándékozások idején lángol fel jobban – akár azért, mert mi adunk, akár, mert vissza kell küldenünk különféle csomagokat. De mit tegyünk, ha a csomag, amit feladnánk, különösen értékes, és nem szeretnénk véletlenül sem, hogy elvesszen vagy baja essen? (X)

Keresnünk kell egy ideális csomagküldő céget – de mi alapján? Az elkövetkezőkben megtudhatod, miket kell figyelembe venned, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb szolgáltatást!

A csomagküldő cégek típusai

Csomagküldés esetén alapvetően háromféle szolgáltatástípusról beszélhetünk: a postáról (MPL), az úgynevezett „hárombetűs” futárcégekről (GLS, DPD, TNT stb.), valamint a fix átvételű automatákról/helyekről. Igénybevételükhöz célszerű mérlegelned, hogy mekkora csomagot és milyen gyorsan szeretnél feladni – erről a választott cégek honlapjain tájékozódhatsz pontosabban.

Ám ez csak a jéghegy csúcsa: íme az 5+1 tényező, amit fontos figyelembe venned, amikor kiválasztod leendő szolgáltatódat!

Elégedettséggel tölti el a címzettet és a feladót is az ideális csomagküldő cég kiválasztása
Fotó: 123rf.com

1. A küldeményed súlya

Mindegyik csomagküldő cég megad érték- és súlyhatárokat, amelyekkel dolgoznak. Ha otthon nem tudod lemérni a csomagodat, változó nagyságúak a küldeményeid és alapvetően is inkább a fix árak híve vagy, érdemes elgondolkodnod az országos lefedettségű MPL-en. Míg, ha nagyobb léptékben gondolkodsz, célszerű inkább egy nagyobb csomagokra szakosodott futárcéget választanod (DPD, Sprinter stb.). A ma egyik legnépszerűbb csomagküldő, a GLS elsősorban kisebb, 4-5 kg alatti csomagokhoz lehet ideális választás a számodra.

2. Az árak

A csomagod súlya mellett egy meghatározó tényező még a küldemény várható ára. Ezek van, ahol fixek, ám sok esetben a csomagküldő cégek honlapján található kalkulációs táblázatokkal számolhatod ki, mennyi az annyi. A már említett, fix áras MPL mellett a legtöbb futárszolgálat egyedi árkalkulációkkal dolgozik – így lehet, egyszerre többjük weboldalán kell átnézned az árajánlatokat, de ha spórolni szeretnél, mindenképp megéri!

3. Előrelátható, pontos kézbesítési idő megadása

Fontos, hogyha feladsz egy csomagot, tájékoztassanak róla, hogy az várhatóan mikor ér a címzetthez. Ha sürgős a kézbesítés, akkor pedig azt is tudnod kell, mi a leggyorsabb módja a küldeményed célba juttatásának. Ehhez az MPL-nél az elsőbbségi, 2-3 napon belüli kiszállítást tudják garantálni, míg futárcégeknél létezik az expressz (akár aznapi) kiszállítás. Mindkettővel sok időt tudsz megspórolni. Késések természetesen előfordulhatnak, de azokról is fontos, hogy a csomagküldő idejében tájékoztasson. Ezen a ponton jön képbe…

4. …a cég kommunikációja!

Sok múlik ugyanis azon, hogyan reagálja le a csomagküldő szolgálat a felmerülő kérdéseidet, problémáidat, milyen az ügyfelekkel való kapcsolattartása. A feladott csomagod nyomonkövetése ugyanis kardinális pont lehet, főleg, ha messzire küldöd. Érdemes tehát egy olyan szolgáltatót választanod, amelyiknél online is lekövetheted csomagod útját – akár e-mailek, akár egy app formájában.

5. Biztonság és fenntarthatóság

A 4-es ponttal szorosan összefügg, hogy valószínűleg te is szeretnéd, hogy minden csomagodra külön is odafigyeljenek, és ne álljon fenn a veszélye az elkallódásának. Ezért a szolgáltató választása előtt mindenképp hasznos feltérképezned, pontosan mit tesznek a kézbesítés biztonságáért (hogy zajlik a nyomonkövetés; van-e korszerű nyomonkövető rendszerük vagy raktárkészlet-kezelő programjuk; mi az ügymenet, ha a csomagod eltűnik/nem sikerül kézbesíteni stb.). Emellett ma már a környezetünk védelme is egyre lényegesebb szempont: számos csomagküldő szolgáltató honlapján is közzétette társadalmi felelősségvállalását.

+1. Háztól házig vagy csomagponthoz?

Korántsem mindegy, hogy egy 120 grammos, még éppen levélnek minősülő küldeményről beszélünk, vagy egy nagyobb, akár 20-30 kg-os csomagról. Fontos tehát számításba vennünk azt is, hogy egy csomagpontról fel tudjuk-e adni könnyedén, kényelmesen a küldeményt – és címzettünk hogyan tudja majd átvenni –, vagy (például a méret miatt) célszerűbb inkább a háztól házig szolgáltatást igényelnünk. Utóbbi ára talán borsosabb bizonyos esetekben, ám mindenképpen megéri, hiszen biztosítja mind a saját, mind a csomagunk címzettjének kényelmét, örömét is.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, hová költözött a kispesti baloldali pénzszivattyú - videó

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

metropol.hu

Most kaptuk: balesetet szenvedett az utasokkal teli 4-6-os villamos, nagy a baj

mandiner.hu

A földbe állt a Momentum támogatottsága Budapesten

ripost.hu

Óriási bejelentést tett Tóth Gabi, özönlenek a gratulációk - Fotó

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

PR

Lesz egynapos autópálya matrica? (x)

PR

Ez lehet a vége, ha nem tároljuk megfelelően a kerti szerszámokat

PR

A konditerem akár kifutóvá is válhat… (x)

PR

Megjött a nagy hír: Melanie C, a Spice Girls sztárja a szegedi Deja Vu Fesztiválon ad koncertet (x)

PR

Tornacipő tavaszra – milyen színek lesznek a legdivatosabbak? Milyen márkákat érdemes ismerni? (x)

PR

Női energiák mozgatják az idei Gourmet fesztivált

PR

Különleges áramvásárlási lehetőséget nyújtanak az MVM Partner aukciói (X)