POLITIK

Újabb átverés terjed a Facebookon, rengeteg pénzt lehet vele bukni!

Egyre kifinomult trükköket vetnek be a csalók.
címkék:
  • Szerző: M.M.

Egy újabb, az eddigieknél ravaszabb és kifinomultabb Facebookon terjedő átverés-sorozatot fedezett fel a Mashable online magazin.

Az csalók az interneten népszerű termékeket kínálnak az eredeti ár töredékéért, melyeket profi fotókkal és leírással tesznek még hihetőbbé. A legtöbb terméket a Kickstarter-ről és az Indiegogo-ról másolják.

A csalás a legtöbb esetben ugyanahhoz a honlaphoz, a howwayforsh.site-hoz kötődik. A kínálatban mobiltelefon, töltők, okos-eszközök és konyhai kisgépek is megtalálhatók. Van olyan termék a palettán, ami még meg se jelent a piacon vagy egyáltalán nem is létezik.

A csalók a Kickstarterről és/vagy Indiegogo oldaláról lementett képeket, illetve a két szolgáltatás nevét felhasználva azt a látszatot keltik, mintha az eszközt náluk is meg lehetne vásárolni – de olcsóbban.

A Facebookon hirdet legerősebben a csaló banda, akik profi reklámokkal, céltudatos hirdetéssel csalják tőrbe a gyanútlan felhasználókat.

A Mashable még azt is kiszúrta, hogy a csalók időszakos “akciókat” is tartanak. Karácsony előtt valószínűleg még több áldozatuk lehet, mert vagy semmit, vagy egy rossz minőségű, használhatatlan vacakot kapnak a vásárlók az előre elutalt pénzükért.

Fotó: https://mashable.com/

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
9 mennyei zserbó karácsonyra – a klasszikustól a pohárkrémig

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?