POLITIK

Tv2 Té­nyek - Ezek vol­tak a nap leg­fon­to­sabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­­ván­­­csi vagy a nap leg­­­­­fon­­­to­­­sabb tör­­­té­­­né­­­se­ire? Össze­­­szed­­­tük egyet­­­len cikk­­­ben, mi tör­­­tént itt­­­hon és a vi­­­lág­­­ban, a TV2 Té­­­nyek se­­­gít­­­sé­­­gé­­­vel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

FAGYASZTOTT EGEREK AZ ÉTELHÛTÕBEN

Kígyónak szánt egerek az embereknek szánt ételek mellett!  Panaszkodtak a vendégek, emiatt razziáztak az egyik budapesti kávézóban, ahol a vendégek egzotikus állatokat is simogathatnak. A bejelentés szerint az állatok szenvednek, a higiéniás körülmények pedig borzasztóak! A tulajdonos szerint bosszút esküdtek ellene.

HALOMBAN ÁLL A SZEMÉT AZ UTCÁKON

Illegális hulladék-lerakóhelyként használják jó néhányan a főváros több, frekventált részét. Például a zuglói Kacsóh Pongrác úti felüljáró alatt a MÁV területét, vagy a 15. kerület M3-as autópálya melletti szakaszát, mindkét helyen hegyekben áll a szemét. Építési törmeléket, gumiabroncsokat, de még bútorokat is kidobnak. A területek tulajdonosai szélmalomharcot vívnak az illegális szemetelőkkel. A hulladékot mindig a terület tulajdonosainak kell elszállíttatniuk, annak a költsége is őket terheli, és ez több millió forintra rúghat - számolt be a Tények.

DRÁGÁK AZ OLTÁSOK, SÚLYOS GOND LEHET

Világjárványt is okozhat, ha sokan nem adatják be a védőoltásokat. Viszont ezek az oltások sokszor több tíz, vagy százezer forintba is kerülhetnek, amit nem minden család engedhet meg magának. Ráadásul nem csak a gyerekeknél fontosak az oltások, hanem a felnőtteknél is, mert akár életet menthetnek.

BETEGSÉGET TERJESZT A PUSZTA KÉZ

Könnyen megfertőzhetik a vevőket az eladók, mégpedig azzal, hogy kesztyű nélkül, gyakran koszos kézzel nyúlnak hozzá az ételekhez, és úgy adják oda a vásárlóknak. Szalmonellafertőzést, véres hasmenéses vírust, tüdő, vagy vesemedence-gyulladást is el lehet kapni a felelőtlen kiszolgálóktól.

ÉDES GYÕZELEM A TORTA-OSCARON

Mostantól egy magyar tortamester birtokolja a cukorművészek egyik legrangosabb díját. A Cake Masters Awards elnevezésű tortaversenyre Vargáné Orbán Anikó egy -kapaszkodjanak meg- 45 kilós kastély formájú tortával nevezett, a győzelmet pedig a hagyományos magyar motívumok hozták meg neki, amikkel a tortáját díszítette.

címkék:
És ezeket olvastad már?