Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2022.01.21.

Tordai Bence: Rá lehet engedni a világpiaci árakat a lakosságra

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője az ATV Start című műsorában beszélt a baloldal zöldpolitikai programjáról.

A képviselő úgy fogalmazott, hogy rá lehet engedni a tényleges piaci árakat a lakosságra jelentős fűtéskorszerűsítési és szigetelési programok után, ugyanis a nap végén ugyanannyi a rezsiszámla, mert kevesebb fogyasztást magasabb egységáron fizetnek.

A politikus okfejtéséből tehát egyértelmű, hogy az ingatlanok korszerűsítése után sem fizetne kevesebb rezsit a magyar lakosság, ugyanis a baloldal eltörölné a rezsicsökkentést és a hatósági árszabást, és a világpiaci folyamatoknak szolgáltatná ki a lakosságot. Márki-Zay Péter korábban szintén többször is támadta a magyar kormány rezsicsökkentési politikáját, amelyet „ostobaságnak” nevezett.
Miközben a baloldali pártok a parlamentben azonnali lépéseket követelnek az energiaárak mérséklésére, miniszterelnök-jelöltjük egyértelmű, kerek és félreérthetetlen mondattal teszi világossá, hogy eltörölné az érvényben lévő hatósági árazást, azaz a rezsicsökkentést – hívta fel a figyelmet Dömötör Csaba államtitkár közösségi oldalán.
Márki-Zay Péter nem hajdanán mondta ezt, nem pár éve, hanem tegnap. A saját oldalára feltöltött videójában” – írta hétfőn közösségi oldalán az államtitkár. A baloldal miniszterelnök-jelöltjétől a videóban ugyanis azt kérdezték, hogy tud-e mondani akár egy igaz dolgot is, ami a Fidesz ellene irányuló kampányában benne van. Erre Márki-Zay Péter annyit válaszolt:

Hát, őszintén szólva biztos, hogy van. Nagyon sok ilyen van egyébként, igen. Ööö… Hát, most hirtelen nem sok jut eszembe. Egy biztos tehát, hogy a rezsicsökkentésnek azt a formáját, amit Orbán Viktor kitalált, azt nem szeretnénk fönntartani

– fogalmazott a baloldal miniszterelnök-jelöltje.
Márki-Zay Péter Brüsszel és a multicégek oldalára, nem pedig a magyar családok és vállalkozások oldalára állt a rezsiárakkal kapcsolatos vitában – mondta egy elemző korábban az M1-nek. A baloldali miniszterelnök-jelölt az elmúlt időszakban többször is kifejtette a véleményét a magyarországi rezsicsökkentéssel kapcsolatban. Szerinte a lakossági rezsiárak mérséklése felelőtlen lépés, sőt ostobaság volt a kormánytól.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint az az igazi rezsicsökkentés, ha kevesebb gázt, villanyt és vizet fogyasztunk, vagy szigeteljük a házunkat.

Márki-Zay Péter a rezsicsökkentés megszüntetéséről beszélt október közepén is. A Dobrev Klárával folytatott baloldali miniszterelök-jelölti vitája során többek között kifejtette, hogy nehéz kivezetni a rezsicsökkentést. Pedig szerinte a fenntartható gazdasághoz az embereknek – ahogy fogalmazott – érezniük kellene az energiaár-növekedést.
Újabb videófelvétel került elő arról is, hogy Márki-Zay Péter milyen formában magánosítaná a hazai egészségügyet. A baloldali listavezető amerikai mintára Indiába küldené szemműtétre a magyarokat. Nemrég azt mondta a szemműtétek kapcsán, hogy az amerikai biztosító is azt mondja, hogy inkább menjen el, adok egy repülőjegyet, menjen el Indiába. Az elmúlt napokban derült ki, hogy Márki-Zay kórházakat zárna be, visszahozná a vizitdíjat és a kórházi napidíjat, és teljesen magánosítaná az egészségügyet, ahogyan azt a Gyurcsány–Bajnai-kormány szerette volna – írta az Origo.
Márki-Zay Péter baloldali listavezető még 2021. december 15-én egy fórumon arról beszélt, hogy szerinte Indiában az orvosok naponta csinálnak százas sávban szemműtéteket, nagy rutinjuk van, profin megcsinálják, olcsón. „És vannak olyan speciális kezelések, amit önök nem akarják, hogy Makóra vigyék önöket. Az amerikaiak a szemműtétek bizonyos fajtájára, amit a zöldhályognak hasonlóan nagyon ritka szembetegségek, inkább az amerikai biztosító is azt mondja, hogy inkább menjen el, adok egy repülőjegyet, menjen el Indiába” – mondta a baloldal miniszterelnök-jelöltje, és még hozzátette: „az amerikaiak nem láttak ilyen betegséget évtizedek óta. Most, ha ott kezd el babrálni a szikével valakinek a szemébe azért, hogy hát most én nem emlékszem, tíz éve nem csináltam ilyet, de megpróbáljuk.

„Inkább menjen Indiába olyanhoz, ahol sokszor csinálja”

– mondta Márki-Zay Péter. Majd hozzátette: önöknek, hogyha egy profi, speciális beavatkozásra van szükségük, oda kell menjenek, ahol azok az emberek és feltételek adottak, akik ezt meg tudják csinálni, a legjobb módon. Én azt gondolom például, ha már szemészetet mondtam, a legtöbb szemészeti beavatkozás az nem egy sürgősségi beavatkozás, menjenek oda, ahol a profik vannak, menjen oda, ahol MRI van – mondta Márki-Zay. Ahogy arról korábban a hirado.hu is beszámolt: Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje magánkézbe adná az egészségügyet – ez egy korábbi videójából derült ki, melyben úgy fogalmazott: „meg vagyok győződve róla, hogy ezen az állapoton, ami ma van, ezen csak egy drasztikus magánosítás segíthet.” Tömegesen záratna be Márki-Zay Péter szülészeti és sürgősségi osztályokat – írta az Origo. A portál idézte a baloldal miniszterelnök-jelöltjének korábbi kijelentését, amikor azt mondta: „Igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban, vagy akár falvakban élők közelében.” Márki-Zay Péter már többször kifejtette azt is, hogy szerinte a fizetős egészségügy jó dolog. Állami pénzből is finanszírozná az magánegészségügyi szolgáltatókat – erről beszélt Márki-Zay Péter az ATV-ben. A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint azzal, hogy ha az állam bizonyos beavatkozásokat, vizsgálatokat a magánkórházaktól venne meg, csökkenteni lehetne a várólistákat. A politikus tervei között a privátegészségügy támogatásával párhuzamosan a vidéki kórházak felszámolása is szerepel.
Márki-Zay Péter leépítené az egészségügyi ellátórendszert – olvasható az Origón. Az internetes portál azt írja:

a baloldal miniszterelnök-jelöltje tavaly ősszel beszélt arról, hogy a járóbeteg-ellátásban támogatja az egészségügyi intézmények centralizálását, vagyis azt, hogy több intézményből csak egy maradjon meg, a többit pedig meg kellene szüntetni. Tömegesen záratna be szülészeti és sürgősségi osztályokat is.

Igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban, vagy akár falvakban élők közelében” – idézi a lap Márki-Zay Pétert. A szerző szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje különböző nyilatkozataiban azt is egyértelművé tette, hogy kormányon az egészségügyi intézmények fizetőssé tételében is a 2010 előtti balliberális vezetés politikáját követné. Márki-Zay Péternek az egészségügy átalakításáról szóló tervei a Gyurcsány–Bajnai-kormányok idején pont ebben a formában már terítéken voltak – mondta Párkányi Eszter az M1-en. Az Alapjogokért Központ elemzője szerint a vidéki kórházak átszervezése pedig különösen meglepő kijelentés Hódmezővásárhely polgármesterétől. „Arról beszél, hogy nem kell hogy minden városban vagy faluban, vagy annak a közelében legyen sürgősségi ellátás, vagy szülészet. De egy vidéki város polgármestereként ez egy elég erős kijelentés tőle véleményem szerint. Láthattuk, hogy 2010 előtt mit tett a baloldal az egészségüggyel. 650 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, több kórházat és kórházi osztályt is bezártak” – tette hozzá az elemző. Majd arra is emlékeztetett: a gyurcsányi megszorítások idején 16 ezer aktív kórházi ágyat számoltak fel. Párkányi Eszter szerint Márki-Zay Péter elképzelései teljesen szembemennek a magyar emberek akaratával.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Európai Uniós ország őrült fenyegetése: legyen Magyarországon is általános hadkötelezettség

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

life.hu

Ki az a Rose Hanbury, akinek állítólag viszonya van Vilmos herceggel?

vg.hu

Brit királyi család: nagy bejelentést tehetnek Katalin hercegnével kapcsolatban

metropol.hu

Szem nem marad szárazon: sírva ölelte egymást Lékai-Kiss Ramóna és szerelme a kézilabda-válogatott mindet elsöprő győzelme után

mandiner.hu

Szoboszlai egyetlen mozdulattal bolondot csinált a manchesteri világsztárból (VIDEÓ)

origo.hu

Megdöbbentő felfedezés: gyógyíthat a rágó?

lakaskultura.hu

Örökké divatos tapéta: mi a különbség és melyiket fajtát válaszd?

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

„Kis kék manó” - megmutatta édes kisfiát Szinetár Dóra

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Liu Shaolin Sándor megforgatta a magyarok szívében a kést

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

A nyugat-európai gazdák úgy látják, elveszítették a csatát

POLITIK

Brüsszel egy feladatnak tekinti a migrációt

POLITIK

Magyarország továbbra sem vesz részt az ukrajnai fegyverszállításban

POLITIK

A NATO bevetése Ukrajnában súlyos következményekkel járhat