POLITIK

Több mint ötvenezren írták alá a Liget projektért indított internetes aláírásgyűjtést

Több mint 50 ezren írtak alá egy október végén elindított internetes petíciót, amelynek célja a Liget Budapest projekt „megmentése” – közölte a szerdai Magyar Nemzet.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Negyedév alatt több mint ötvenezren írták alá a Liget Budapest projekt megmentéséért indított internetes aláírásgyűjtést – értesült a Magyar Nemzet. A peticiok.com-on az önkormányzati választást követően, október végén elindított kezdeményezés az elmúlt időszak legnépszerűbb és legnagyobb aktivitást kiváltó közéleti tematikájú aláírásgyűjtésévé vált.

A petíciós oldalon elérhető statisztika szerint a Liget Budapest projekt maradéktalan megvalósítását eddig több mint négyszáz településről támogatták. Vannak aláírások szinte minden kontinensről, New Yorktól Székelyudvarhelyig, Milánótól Göteborgig, Calgarytól Londonig, Szabadkától Dublinig rengetegen álltak a kezdeményezés mellé.

Az adatokból az is kiderül, hogy az aláírások kicsivel több mint a fele vidékről érkezett. A nagykanizsai Szabó László által indított aláírásgyűjtés szövege szerint a főváros új vezetése meg akarja akadályozni az utóbbi száz év legnagyobb kulturális fejlesztését, a lebontott Petőfi Csarnok helyén az Új Nemzeti Galéria, a volt Közlekedési Múzeum helyén pedig a Magyar Innováció Háza megépítését.

A kezdeményező ezért arra kéri a kormányt, hogy tegyen meg mindent, használjon fel minden törvényes lehetőséget a Liget Budapest projekt megmentésére, és vigye végbe következetesen eredeti elhatározását.

A Liget Budapest projektnek mostanra több eleme is megépült. Az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületét tavaly májusban adták át, a Millennium Házát és a Rózsakertet, valamint a Nagyjátszóteret októberben. A komáromi Csillagerőd teljes körűen megújított épülete is elkészült.

címkék:
És ezeket olvastad már?