POLITIK

Szomorú képet posztolt a viszkis

Sikerrel zárult az Ambrus Attiláról forgatott film, A Viszkis közönségtalálkozókkal egybekötött díszbemutató sorozata Romániában.
  • Szerző: Ripost

Sikerrel zárult az Ambrus Attiláról forgatott film, A Viszkis közönségtalálkozókkal egybekötött díszbemutató sorozata Romániában, ahol tömegek mozdultak meg (nem csak A Vándormozi által szervezett vetítéseken, Erdélyben, hanem a Kárpátokon túl is, a Cinema City hálózat és független mozikban is), hogy megnézzék Antal Nimródnak a legendás bankrablóról készített alkotását – tudta meg a Szabó-Bilibók Attilától.

A produkció forgalmazója lapunknak elmondta, a hétvége alatt több mint tízezer néző ült a romániai vetítővásznak elé. Mi több: a bukaresti teltházas sajtóvetítésen a terem közönsége a filmet megtapsolta.

Szabó-Bilibók abban is bízik, hogy eddigi nézeteltéréseik kisimulnak a csíkszeredai városvezetéssel, és a filmet a közeljövőben levetíthetik Ambrus Attila szülővárosában is.

Az egykori „viszkis rabló”, a filmet ihlető Ambrus Attila az erdélyi közönségtalálkozók után tegnap Csíkszereda határából posztolt egy képet a Facebookon.

Mellé sokatmondóan és keserűen azt írta: "Szeredában két helyen voltam: a temetőben és ennél a táblánál". Mint megtudtuk, Ambrus Attila a temetőben édesapja sírját kereste fel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?