POLITIK

Erdélyben nyaralnál? Ezeket érdemes tudnod az utazásról

A magyarok számára Románia, így Erdély felé is szabad az út. A Ripost összeszedte, milyen feltételek mellett lehet kiruccanni a szomszéd országba.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A magyar kormány gőzerővel dolgozik rajta, hogy minél több országgal kössön kétoldalú megállapodásokat a turizmus újbóli felvirágoztatásáért. Május 6-tól szabad az út Románia és Magyarország között, így Erdélybe is utazhatunk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szabad az út Magyarországról

Magyarország jelenleg a „zöld zónába” tartozik a javuló járványügyi adatoknak köszönhetően, ezért azok is karanténkötelezettség nélkül mehetnek Romániába, akik nem kaptak oltást. Szabad az út a Magyarország és Románia között a munka, és egyéb ok miatt naponta ingázóknak is. Azokra a magyarokra, akik nem az anyaországból, hanem „sárga vagy vörös zónából” indulnak útnak, 14 nap karantén vár.

Erdély

Marad a maszk

Érdemes bekészíteni a maszkot a táskába. Románia egy lépéssel hátrébb jár a maszkmentes élettől mint mi, ezért a szabadtéren és zárt térben is kötelező a maszkviselés.

Változó szabályok vannak

Érdemes indulás előtt tájékozódni, hogy az országban milyen korlátozásokat vezettek éppen be. Romániában megyéibeneltérő korlátozások van érvényben: ahol az elmúlt 14 napban alacsony a fertőzöttek száma, ott 50 százalékos kapacitással látogatható lényegében minden (éttermek, bárok, múzeumok, szállodák stb.)

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?