INSIDER

Robbantással fenyegetőzött szerelme miatt egy budapesti férfi – videó

Még tartott a fenyegetéssel érintett épületek átvizsgálása, amikor az érdi rendőrök elfogták a gyanúsítottat.
  • Szerző: Ripost

Fenyegető bejelentés érkezett január 31-én délután a 112-es segélyhívóra. Egy férfi azt állította, hogy felrobbant két érdi és egy százhalombattai épületet.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A telefonáló Portyás Sándorként mutatkozott be és találkát követelt egy nőismerősével, különben beváltja fenyegetését. A rendőrség munkatársai nagy erőkkel vonultak ki a megadott helyszínekre.

Az épületek kiürítése és átvizsgálása még tartott, amikor az ezzel párhuzamosan zajló felderítőmunka fővárosi elfogást eredményezett. Budapest II., Margit körútról állították elő azt a 32 éves lakcím nélküli férfit, aki a fenyegető hívást kezdeményezte. Mire az átvizsgálás befejeződött és kiderült, egyik épületben sincs robbanószer, vagy robbantásra alkalmas eszköz, a nyomozók már Sz. Róbert vallomását rögzítették - írja a Police.

Sz. Róbert részletesen beszélt indítékáról és a bejelentéskor említett álnevet is megmagyarázta: a „portyás” a sátán kutyája, a keresztnevet pedig az alapján választotta, hogy a hamis vezetéknév milyen betűre végződik.

Elmondása szerint minden egy nő miatt történt, akit sem a fejéből, sem a szívéből nem tud kiverni. Telefonjának háttérképe is plátói szerelme, legalább láthassa, ha már nem találkozhat vele. Bevallotta azt is, nincs és soha nem is volt bombája, csak mérges volt.

A rendőrök őrizetbe vették és közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt eljárást indítottak ellene. Javasolták a letartóztatást.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?