KÜLFÖLD

Repülővel hoztak 240 afrikai migránst Egyiptomból Hannoverbe

Az idén ez már nem az első repülős transzport: korábban 600 főt szállítottak Németországba. Igaz, a nemzetközi migrációs szervezet csakis “menekültekről” beszél.
  • Szerző: SZM

Ha a német kormány az általa erőltetett migrációval néhány évtized alatt tönkreteszi az ország gazdaságát, az sajnos bennünket is érinteni fog. Csak csepp a tengerben, most mégis büszkén közölte a honlapján a nemzetközi migrációs szervezet (IOM), hogy szeptember 11-én több mint 240 afrikai migránst szállítottak Egyiptomból a hannoveri repülőtérre.

“Az utazók Szíria, Dél-Szudán, Szudán, Eritrea és Szomália menekültjei. A
csoportban 64 gyermek és kilenc csecsemő is volt” – írta az IOM.int. Laurent De Boeck, az IOM egyiptomi misszióvezetője megköszönte az egyiptomi és a német kormánynak a segítségét. Az IOM támogatja a fogadó országot, segítséget nyújt a vízumok beszerzésében, egészségügyi vizsgálatokat végez, az indulást megelőzően tanfolyamokat tart, szervezi a járatokat és elkíséri a menekülteket (...) Németországba érkezésükig.
Eközben szorosan együttműködik a Német Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatallal (BAMF), az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosával (UNHCR) és a Caritas Németországgal.

A németországi érkezésüket követően a menekültek (...) az alsó-szászországi Friedlandbe utaztak, ahol elszállásolták őket és integrációs tanfolyamokat tartottak nekik, mielőtt az ország más részeiben telepedtek le. A cikk szerint ez nem az első ilyen „biztonságos áttelepítés” Afrikából. 2019-ben az IOM eddig több mint 600 menekültet segített a német kormány nevében Németországba telepíteni.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?