POLITIK

Horror: embertelen, amit édesanyja hullájával tett a pápai matektanárnő

Két évig rejtegette 90 évesen elhunyt szülője holttestét a 61 éves asszony.
  • Szerző: Ripost

Kísértetházként áll az a hatalmas pápai családi ház, ahol a tisztességes tanárnő álarca mögé bújva évekig élt édesanyja holttestével N. Zsuzsanna. A 61 éves asszony nem temette el édesanyját, a holttestét a hálószobában rejtegette két éven át. Mióta fény derült embertelen tettére, a nő rejtőzködik, nem mutatkozik a környéken.

Fotó: Illusztráció

Zsuzsanna elvált, közel nyolc évig élt anyjával, Kornéliával a több száz négyzetméteres házban. Mindketten matematikát tanítottak, Kornélia néni nyugdíj után is aktív maradt.

„Kint volt a kertben, sütött, főzött, a korához képest nagyon tevékeny asszony volt, senki nem mondta volna meg, hogy több mint nyolcvanéves„ – mesélte a Borsnak az egyik szomszéd, Körmendi Katalin, aki pótanyjaként tekintett a mindig mosolygós asszonyra.

„Ám gyakran megesett, hogy mikor trécselt valakivel, megjelent a lánya, és beparancsolta a házba. De ő imádta ennek ellenére” – emlékezett vissza Katalin.

Kornélia néni egyik napról a másikra tűnt el. A helyiek aggódtak is érte. Hiába próbálták felvenni a kapcsolatot az idős asszony lányával, zárt kapukba ütköztek.

„Kerestük a lányát, ha láttuk, rejtőzködni kezdett előlünk. Amikor a párom véletlenül összetalálkozott vele, azt mondta, Kornélia Budapesten van kivizsgáláson.”

Kiderült, hogy a nő a külföldi egyetemen dolgozó unokáknak is hazudott. Bár nekik elmondta a nagymama halálát, azt állította, hogy elhamvasztatta. Ezzel szemben igazi horror volt a valóság. A Bors úgy tudja, a néni tisztázatlan körülmények között a ház alsó szintjén halt meg, a lánya zsinórt kötött a lábára, és annál fogva felhúzta az emeleti hálóba, ahol az ágyra dobta.

Talán még évekig ott tarthatta volna édesanyja testét, ha nem toppan be váratlanul Kornélia néni nővére.

”Azt mondták a zsinór is a lábán volt, félig lecsúszva feküdt az ágyon„ – árulta el egy szomszéd.

Zsuzsannát gondozási kötelezettségek elmulasztásával gyanúsítják. A rendőrség még vizsgálja az ügyet. Addig szabadlábon védekezhet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?