POLITIK

Óriási felháborodás. Azzal kéne megetetni a kutyacsalit, aki kirakja

Mérgezett virslidarabokat szórtak ki Rákoskeresztúron, egy kutya csak a gyors állatorvosi segítség miatt menekült meg.
  • Szerző: Ripost

Drámai képekkel figyelmeztette a Rákosligeti Állatorvosi Rendelőintézet a XVII. kerületi állattartókat az újabb kutyamérgezésekre: a rendelőbe egy gazdi vitte be a mérgezett virslidarabokat. Ezekből korábban a kutyája evett az utcán. A képeken jól látszik, hogy többféle tablettát rejtettek el a csalétekben. A kutya úgy menekült meg, hogy az állatorvosoktól hánytatót kapott.

A környéken mindennaposak a hasonló mérgezések: nemrég kolbászdarabok jelentek meg az utcán. Az is előfordult, hogy tűkkel és horgokkal megtűzdelt falatkákkal akarták elpusztítani a rákosmenti kutyákat. A gazdák tehetetlenek, és nem értik, miért haragszanak a kutyáikra. Sokan már csak szájkosárban mernek sétáltatni.

De nem csak a XVII. kerületi kutyák vannak veszélyben: az egész országban gyakoriak a kutyamérgezések. Szekszárdon, Keszthelyen és Kaposváron fagyállóval, Szombathelyen, Székesfehérváron és Győrben méreggel és gombostűkkel, Gödöllőn és Gyálon a kerítésen bedobott kapszulákkal támadtak a kutyákra. Áprilisban pedig Schobert Norbi kutyája is szörnyű kínok között pusztult el, miután ismeretlenek fagyállót fecskendeztek az ételébe.

A hírek kommentelői szerint talán a lelketlen gyilkosokkal kellene a kutyacsalikat megkóstoltatni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?