NÍNÓ

Rettenetes részletek, földhöz vágta élettársa kutyáját az esztergomi férfi

A férfi tavaly kínozta meg a kiskutyát, hogy párjának fájdalmat okozzon.
  • Szerző: Ripost

Az ügyészség kapcsolati erőszak, állatkínzás és garázdaság miatt vádiratot nyújtott be egy férfival szemben, aki rendszeresen bántalmazta élettársát, sőt, annak kiskutyáját is, hogy a nő fájdalmát tovább fokozza – írja a Blikk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk csak illusztráció. Forrás: Pixabay

A vádirat szerint a férfi és a nő Esztergomban voltak élettársak, ám a férfi 2019 elejétől az élettársával napi rendszerességgel gorombán bánt, ordítozott vele, becsmérelte őt, haszontalannak titulálta, megöléssel fenyegette, valamint rendszeresen és durván bántalmazta (megrúgta, megütötte, fojtogatta és a falhoz vágta) a nő kiskutyáját is azért, hogy ezzel további fájdalmat okozzon neki.

A férfi nem engedte meg az élettársának, hogy bárkivel kapcsolatba lépjen, beszélgessen, telefonon kapcsolatot tartson, barátokat szerezzen, nem járhatott senkihez, nem fogadhatott vendégeket. A nőnek be kellett számolnia arról, hogy mikor hová megy, és ha a férfi tudta nélkül ment el otthonról, utóbbi telefonon felhívta és követelte a hazatérését. Szándékosan zavarta őt telefonálás közben, számon kérte, hogy kivel beszél, egyedül is alig engedte el otthonról. Sőt, rendszeresen megütötte az arcát és a karját is úgy, hogy annak ne maradjon nyoma.

A férfi 2019. július 19-én 18 óra körül ittasan érkezett haza közös lakásukba, majd az élettársát különösebb ok nélkül szidta, becsmérelte. A nő ekkor felszólította, hogy költözzön el a lakásból. A férfi ezt követően – azért, hogy az állatnak fizikai szenvedést okozzon, illetve mindezzel az élettársát is bántsa – az ebet elvette élettársa kezeiből, majd azt a lakásból a nyitott folyosóra vitte, ahonnan – több mint 4 méter 30 magasból – kihajította az utcára. És bár a nő leszaladt a kutyához, amit visszavitt a lakásba, a férfi azt ismét kikapta a kezéből, majd – a nyakánál megragadva – újra ledobta a folyosóról az utcára.

A társasház egyik lakója felszólította a férfit, hogy ne bántsa a kutyát, mire vele is kiabálni kezdett, sőt, megöléssel is fenyegette. A lakó emiatt nem tett feljelentést. Mások is felszólították a férfit, hogy hagyja abba, ám ő továbbra is hangosan ordítozott, trágár szavakkal illette a nő segítségére sietőket. Ezt követően a férfi a lakásból a ház előtte lévő térre ment le, majd az élettársa kezéből ismét kivette a szerencsétlen állatot, amit a térkővel borított földhöz vágott.

A férfi két járókelőre is rátámadt, az egyiket két kézzel a földre rántotta és megpróbálta megütni, majd egy arra járó nőt is a földre rántott, aki egy babakocsiban a babáját tolta. Ekkor három járókelő férfi sietett a babakocsis nő segítségére, így az elkövető a helyszínről elmenekült.

Az ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit végrehajtandó szabadságvesztésre és a közügyektől való eltiltásra ítélje.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?