NÍNÓ

Megrázó hír jött, tizenhét ismeretlen holttest van Szolnok környékén

Az is kiderült, hogy több mint kilencszáz ismeretlen holttestet, illetve holttestrészt köröz a rendőrség országos szinten.
  • Szerző: Ripost

Az országosan körözött kilencszáz ismeretlen holttestből tizenhetet Jász-Nagykun-Szolnok területén találtak meg. Legutóbb Tiszaderzsen került elő egy nő, bal alkarján „Pisti” feliratú tetoválással - az áldozatot azonban még nem tudták azonosítani.A megyében jelenleg a legrégebb óta azonosítatlan holttest 1995 márciusában került elő Tiszaroffon, hasa jobb oldalán sérüléssel - írja a szoljon.hu. 1998 januárjában szintén Tiszaroffon bukkantak rá egy félmeztelen férfi holttestére, akinek jobb alkarjára egy bikinis nőalak volt tetoválva. Egy 1999 júliusában, Vezsenyen talált férfi pedig mindössze zoknit viselt.

2000 szeptemberében Jászberényben is egy tetovált holttest került elő. A rajz egy lábaival kardot fogó sast ábrázolt pajzzsal, fején koronával.

Jelenleg a megyében a legtöbb ismeretlen holttestet Szolnokon körözik, összesen hatot.  Tiszaroffon pillanatnyilag négy holttest személyazonossága ismeretlen. A már korábban említett kettőn kívül még kettőt köröznek, amelyek 2000-ben kerültek elő, az egyik márciusban, a másik pedig három hónappal később.

Talán az egyik legérdekesebb egy 2006 júniusában Tiszafüreden talált férfi, ugyanis az ingzsebe egy fekete zoknit rejtett, benne egy egylejes és egy ötlejes bankjeggyel.

Egy 2002 májusában Szolnokon talált körülbelül huszonöt-harmincöt éves holttesten pedig több sérülés is volt. Bal könyökhajlatban tűszúrásnyom, míg a nyak hátsó két oldalán feltehetően egy-két napos akasztási barázda volt látható. A felkarokon lévő véraláfutásos zúzódásokat valószínűleg szorítás okozta.

Egyes esetekben maradványokból kell megállapítani a személyazonosságot. 2014 márciusában például Karcagon egy feltehetően idősebb férfinek csak a koponyája, comb- és lábszárcsontja került elő. 2011 áprilisában Szolnokon pedig egy körülbelül ötvenöt éves embernek szintén a koponyája és különböző csontmaradványok kerültek elő..

Az idén március elején Jász­alsószentgyörgy külterületén talált feldarabolt férfi, aki gyilkosság áldozata lett, szintén szerepelt egy ideig a körözési listán. Majd kiderült, hogy a harminckét éves külföldit Bécsben ölte meg az egyébként jászladányi élettársa. A férfit feldarabolta, bőröndökbe rakta, és telekocsival Jászladányba vitte.

Az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ körözési nyilvántartó és szakirányító osztály egyik munkatársa korábban a Zsaru Magazinnak beszélt arról, mi a teendő a megtalált, azonosítatlan holttestekkel.

A cikk szerint nyilvántartásba kerülnek, előtte azonban leveszik az ujjnyomatát, vizsgálják a fogstátuszát, DNS-mintát vesznek, egyedi azonosítókat keresnek, ami lehet tetoválás, beépített protézis vagy műtéti heg. Utóbbiakat egybevetik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár nyilvántartásával, de a körözéseket is nézik. Az ismeretlen holttesteket az azonosításáig vagy kilencven évig tartják nyilván.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?