NÍNÓ

Döbbenetes: rendőrnek adták ki magukat a budapesti csalók, többmilliós a kár – videó

A két férfinak harmadik társukat szorult anyagi helyzete miatt sikerült megnyernie a csaláshoz.
  • Szerző: Ripost

B. Zsolt, társaival karöltve, egy ferencvárosi ingatlan adásvételével kapcsolatban ejtett tévedésbe egy budapesti házaspárt. A cukrász végzettségű férfi elhitette a házaspárral, hogy a rendőrség munkatársa, közvetlen főnöke a belügyminiszter, gyakorlatilag dr. Pintér Sándor jobbkeze, így az ügyintézésben segítségükre tud lenni. Segítsége fejében a házaspár két hónap alatt több részletben legalább ötmillió forintot adott át neki az állítólagos ügyintézésért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A férfi hamis rendőrségi igazolványa
Fotó: Police.hu

Egy idő után gyanús lett a férfiak viselkedése és feljelentést tettek ellenük a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál. B. Zsoltot akkor fogták el a fővárosi nyomozók, amikor egymillió forintot vett át az ingatlan állítólagos átíratásának költségeire. A nyomozók előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható T. Péter Balázst és K. Árpádot is.

B. Zsolt beismerő vallomásában elmondta, hogy a bűncselekmény elkövetésére rossz anyagi helyzetét kihasználva T. Péter Balázs vette rá, a házaspártól kapott összegeket szintén neki adta át, amiért alkalmanként készpénzt, illetve kisebb értékű ajándékokat kapott cserébe.

Az átvert házaspárnak szőtt meséket T. Péter Balázs és K. Árpád találta ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság B. Zsolt 45 éves, K. Árpád 50 éves és T. Péter Balázs 48 éves budapesti lakosok ellen jelentős kárt okozó csalás miatt indított eljárást. Az ügy során T. Péter tagadta a bűncselekmény elkövetését, de a gyanúsítás ellen nem élt panasszal. Társa, K. Árpád megtagadta a vallomástételt és a gyanúsítás ellen panaszt tett. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

És ezeket olvastad már?