Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2021.06.01.

Koronavírus: most először haláleset nélkül telt el 24 óra az Egyesült Királyságban

A járvány tavaly tavaszi elhatalmasodása óta most telt el először úgy egy teljes nap, hogy az egész országban senki nem halt meg a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 betegségben.

Eltelt úgy egy nap Angliában, hogy senki nem nem halt bele a koronavírus-fertőzésbe. Az elmúlt hetekben többször előfordult, hogy Skóciában, Walesben vagy Észak-Írországban a helyi egészségügyi hatóságok egyetlen halálesetet sem jelentettek egy-egy napon, de Angliában – az Egyesült Királyság messze legnagyobb, több mint 56 milliós országában – egészen keddig minden nap volt halálos áldozat.

Fotó: Shutterstock

Az elmúlt egy hétben 43-an haltak meg országszerte a Covid-19 betegségben, 10,4 százalékkal kevesebben, mint a múlt kedden zárult előző egyhetes időszakban.

A briteknél magas az átoltottság. 39.379.411 embert oltottak már be, ez a lakosság 59 százaléka. 38 százalékuk pedig már mindkét oltást megkapta.

Magyarországon eddig 5.176.630 embert oltottak már be, ez nálunk a teljes lakosság 53 százalékát jelenti. A magyar emberek 37 százaléka már mindkét oltást megkapta.

Mivel csak kicsivel állnak jobban átoltottság terén, mint mi, hamarosan nálunk is eljöhet a a nap, amikor senki nem hal meg koronavírusban.

Továbbra is folyamatosan nyitva az időpontfoglaló. Minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni és ehhez nem kell semmilyen külön SMS-értesítésre várni. Országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. AstraZenecát már nem lehet foglalni. Az érvényes regisztrációval rendelkező még be nem oltott 16-18 évesek is automatikusan tudnak foglalni Pfizer-oltást.

Az online időpontfoglaló elérhetősége: www.eeszt.gov.hu

Az orosz vakcinából már nem érkezik több szállítmány, az utolsó készlet van kint a kórházi oltópontokon, ezért aki az orosz oltóanyagot szeretné kapni, foglaljon időpontot mielőbb! AstraZenecából sem lesz egy ideig első oltás hirdetve, mert a beérkező csökkentett szállítmányokat a második körös oltásokhoz fogják felhasználni. A Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen. A WHO pedig már hivatalosan is ajánlja a Sinopharm vakcinát.

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Itt ellenőrizheti, hogy az Ön regisztrációja milyen státuszban van: https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/

Ha még nem regisztrált, akkor megteheti a vakcinainfo.gov.hu honlapon.

Az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor, melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalás már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy a második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

Kérjük, hogy aki szeretne oltást kapni, az mielőbb foglalja le az időpontot!

Kérjük, hogy a lefoglalt időpontban pontosan jelenjen meg! Az oltásra vigye a személyi igazolványát, a TAJ-kártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalási visszaigazolást. A 16-18 éveseknek szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük. Lásd: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/hetfotol-mar-regisztralt-16-18-evesek-tudnak-online-idopontot-foglalni

Kérjük a regisztráltakat, ha már foglaltak online időpontot és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, akkor jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra! Így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát.

Ma újabb Pfizer és Janssen szállítmány érkezett, amelyek automatikusan bekapcsolódnak az oltásba. Az online időpontfoglaló folyamatosan nyitva van. Az érvényes regisztrációval rendelkezők jelenleg Pfizer, Sinopharm, Szputnyik oltásokat tudnak foglalni, egyes oltópontokon Moderna és Janssen oltás is elérhető. A háziorvosoknál is folytatódik az oltás, a háziorvosok a megyei oltási munkacsoportok felé tudják jelezni heti vakcina igényüket a praxisukban még be nem oltott regisztráltak oltásához. Eddig több mint 5 millió 236 ezren regisztráltak oltásra és 91%-uk meg is kapta azt. Az uniós oltási ranglistán Magyarország továbbra is a kiemelkedő második helyen áll. A magyar lakosság átoltottsága már meghaladta az 53%-ot, szemben a 37%-os uniós átlaggal. A magyar lakosság magas átoltottságának is köszönhető, hogy elvonulóban van a járvány harmadik hulláma és hazánkban már fokozatosan feloldhatóak a korlátozások.

A regisztráltak már interneten is tudnak időpontot foglalni. Időpontfoglaló: https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

Magyarország összesen 24 millió adag oltóanyagot vár az uniós beszerzésből, ennek eddig a 28%-a érkezett meg négy gyártótól (Pfizer, Modena, AstraZeneca, Janssen). A legtöbb vakcinát (4,3 millió adagot) a Pfizer szállította. Mivel a jelenleg alkalmazott vakcinák közül csak a Pfizer engedélyezett 16-18 év közöttiek oltására, május 13-tól ezzel a vakcinával kezdődött meg ennek a korosztálynak az oltása.

Miután az uniós beszerzésből lassan és kevés vakcina érkezik, az oltások felgyorsítása érdekében Magyarország további 7 millió adag orosz és kínai vakcinát is vásárolt. A megrendelt 2 millió adag Szputnyik vakcinából mára az összes oltóanyagot megkapta Magyarország, ezért aki Szputnyik oltást szeretne, az foglalja le mielőbb az online időpontfoglalóban, mert már csak korlátozott mennyiségben van kint ebből a vakcinából a kórházi oltópontokon. A Sinopharm vakcinából is mára megérkezett az összes megrendelt 5 millió adag, sőt azon felül további 200 ezer adagot is kapott adományként Magyarország.

Ahogy a lenti táblázatban is látszik, a megrendelt keleti vakcinák mind beérkeztek, sőt a megrendeltnél több is érkezett. A megrendelt nyugati vakcinából is még 17 millió adagot várunk ( 6,5 millió Pfizert, 1 millió Modernát, 4 millió Janssent és a szállítmányok bizonytalanságával együtt még több millió AstraZenecát is).

Mindez bőven elegendő a hátralévő, vagy akár a harmadik körös oltásokhoz. Magyarország célja azonban az, hogy önellátó legyen oltóanyagokból, ezért épül Debrecenben a Nemzeti Oltóanyaggyár, ahol majd a – jelenleg még fejlesztés alatt álló – magyar koronavírus elleni vakcina gyártását is tervezik.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ördög Nóra és Nánási Pál bejelentette: vége

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

borsonline.hu

Kezdődik az asztrológiai újév: ezekre a csillagjegyekre lesz brutális hatással

hirtv.hu

Háború Ukrajnában és Izraelben: Első perctől kezdve egyértelmű volt, hogy Putyin győz + videó

mindmegette.hu

Itt a vége: Ördög Nóra szomorú bejelentése mindenkit váratlanul ért

mandiner.hu

Újabb országok álltak Magyarország mellé az egyik legélesebb európai vitában

origo.hu

Megdöbbentő felfedezés: gyógyíthat a rágó?

mindmegette.hu

Megvan a titkos recept: ebből a tésztából készül minden az albán pékségekben!

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Folyton beesik a piskótád teteje? Ez lehet a baj

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Itt a bizonyíték: a földönkívüliek már itt vannak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

A NATO bevetése Ukrajnában súlyos következményekkel járhat

POLITIK

Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK

Ezért akar Macron NATO-csapatokat Ukrajnába

POLITIK

Erről szól valójában az ukrán háború?