Létrehozva: 2019.10.07.

Már 1,7 millió rezsiutalványt váltottak be

Eddig 1,7 millió rezsiutalványt váltott be az arra jogosult 2,6 millió nyugdíjas – közölte a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Fónagy János azt mondta, a legtöbben postán használták fel az utalványokat, amelyek hatvan százalékát áramra, negyven százalékát pedig gázra fordították.

Az utalványokat 2020 március végéig lehet felhasználni, azokból visszaadni nem lehet, de a többletet a szolgáltató jóváírja a következő hónapban.

Kitért arra is: az utalványokat szeptember végéig mindenkinek kiküldték, a posta adatai szerint azonban a jogosultak körülbelül 1,5-2 százaléka nem vette át azokat. Ők levélben vagy személyesen a Magyar Államkincstár nyugdíjfolyósító igazgatóságához fordulhatnak, hogy újra kipostázzák nekik – tette hozzá.

A rezsiutalványban széles személyi kör részesülhet, mert a nyugdíjasok mellett számos egyéb ellátásban részesülő személy is jogosult a juttatásra.

A Rendelet szerint a rezsiutalványra az a személy jogosult, akinek 2019. májusában öregségi nyugdíjat, özvegyi nyugdíjat, szülői nyugdíjat, árvaellátást, baleseti hozzátartozói nyugellátást, mezőgazdasági szövetkezeti öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékot, mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékát, korhatár előtti ellátást, szolgálati járandóságot, átmeneti bányászjáradékot, táncművészeti életjáradékot, rokkantsági ellátást, rehabilitációs ellátást, baleseti járadékot, rokkantsági járadékot, bányászok egészségkárosodási járadékát, fogyatékossági támogatást, vakok személyi járadékát, a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány által folyósított ellátásokról szóló kormányrendelet alapján folyósított ellátást, polgármesterek közszolgálati járadékát, a honvédek jogállásáról szóló törvény szerinti kiegészítő rokkantsági támogatást, a honvédek jogállásáról szóló törvény szerinti, valamint a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény szerinti kiegészítő hozzátartozói támogatást, a honvédek jogállásáról szóló törvény szerinti árvák kiegészítő támogatását, vagy házastársi jövedelempótlékot folyósítottak.

Előfordulhat, hogy egy személy fenti ellátásokból egyidejűleg több ellátásban is részesül, például öregségi nyugdíjban és özvegyi nyugdíjban. A rezsiutalvány ez esetben is egyszer illeti meg a jogosultat.

Az utalványt a nyugdíjakat és egyéb meghatározott ellátásokat is folyósító Magyar Államkincstár küldi meg a jogosultak részére postai kézbesítés útján.

A Posta a Rendeletben foglaltak szerint egyszer kísérli meg kézbesítést. Amennyiben a kézbesítés sikertelen lenne, az ismételt kiküldést kérelmezni kell a Magyar Államkincstárnál.

Fontos tudni, hogy az ismételt kiküldés iránti kérelem 2019. november 30-ig nyújtható be, ez a határidő jogvesztő.

A személyenként 9000 forint értékű rezsiutalvány 2020. március 31-ig használható fel. Az utalvány három, egyenként 3000 forintos címletből áll.

A rezsiutalvány áram és földgáz ellátás szolgáltatásért fizetendő, természetes személy fogyasztót terhelő számla kiegyenlítésére használható fel.

A rezsiutalvány felhasználhatóságáról a Posta, és szolgáltató részletes tájékoztatást tesz közzé.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lemondta a válogatottságot minden idők egyik legjobb focistája

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

vg.hu

A titokzatos Szabó Zoltánnak akar utalni pénzt a fél ország

metropol.hu

Azahriah dalát énekli egy távol-keleti lány

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A Gyurcsány-Bajnai-korszakért rajong Magyar Péter tanácsadója

POLITIK

Hídpénz-botrány: Súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna