KÜLFÖLD

Vérfürdőt rendeztek a migránsok több német menekültszállón

Több bajor város menekültszállóján tettlegességig fajultak a viták az elmúlt hétvégén. A kronachi központban egy ember meghalt, míg Augsburgban többen súlyosan megsérültek.
  • Szerző: WM

Nagy erőkkel keresi a bajor rendőrség azt a 28 éves afgán migránst, aki a 17 ezer lakosú Kronach nevű város menekültszállóján szúrta agyon az egyik 23 éves honfitársát. A nyomozás jelenlegi szakaszában egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a két fiatal valamin összevitatkozott, majd a kezdeti szóváltás tettlegességig fajult. A dulakodás közben a 28 éves afgán migráns kést ragadott, és azzal többször megszúrta a társát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ezt az afgán migránst keresi nagy erőkkel a bajor rendőrség.

A rohammentők viszonylag gyorsan a helyszínre értek, ám már így sem sikerült megmenteni a fiú életét. Az elkövető elmenekült a helyszínről, őt még egyelőre egy fotó alapján körözik. A helyi rendőrség arra kérte a lakosokat, hogy aki tud a bevándorlóról valamit, az azonnal jelezze, de saját maguk ne próbálják meg elfogni a keresett személyt, mert könnyen agresszívvá válhat.

https://www.bild.de/news/2020/news/polizei-fahndung-mann-nach-messer-attacke-in-kronach-fluechtig-69853986.bild.html

Egy nappal korábban, a szintén bajorországi Augsburg város menekültszállóján is komoly nézeteltérés tört ki a lakók között. Akkor is egy afgán migráns volt az elkövető. A 29 éves bevándorló ismeretlen okokból rátámadt egy 15 éves lakóra, akit szinte azonnal meg is szúrt. A tinédzser korú fiú segítségére sietett több családtagja is, ám ők négyen is komolyabb sérüléseket szenvedtek. Ebben az esetben a hatóságoknak még a helyszínen sikerült elfogniuk a migránst, aki szintén megsérült, ezért a közeli kórházba szállították a többi sérülttel együtt. A bevándorló ellen testi sértés és emberölés kísérlete miatt indítottak eljárást.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?