KÜLFÖLD

Véres tömegverekedésbe fulladt az erőszak ellen hirdetett focitorna

A döntőbe jutott migránscsapatokat nem érintette meg különösebben a fair play szelleme...
  • Szerző: WM

Évek óta megrendezik a németországi Zwickauban azt az utcai focitornát, amit a fair play, a tolerancia és az erőszakmentesség jegyében hirdetnek meg a szervezők. Múlt hévégén is összecsaptak a város legjobbjai, ám győztese nem lett a tornának, mivel a döntőt tömegverekedés miatt félbe kellett szakítani. A nézők azt mesélték az egyik helyi lapnak, hogy a fináléba jutott afrikai és arab migránscsapatok már a sípszó előtt is egymásnak feszültek, de akkor még csak szavakkal inzultálták egymást.

A verekedés pedig akkor tört ki, amikor az egyik csapat olyan játékost akart beállítani, aki a másik csapat szerint nem is volt a tornára nevezve.

 

A szemtanúk egybehangzóan azt állították, hogy a verekedés nem merült ki a focipályákon sokszor látható lökdösődésben, hanem komoly, félelmetes bunyó lett belőle. Többen azt mesélték, hogy a maguk és a játékosok életét is egyaránt féltették.

Én Berlin azon kerületében élek, ahol a lakosság nagy százaléka bevándorló. Ott is sokszor látok különböző népcsoportból jövőket egymásnak feszülni, de az, ami a focipályán történt, az még nekem is új volt

– mondta egy néző, aki a hétvégére látogatott haza Zwickauba, és mint minden évben, idén is kiment a főtérre megnézni a fair play szellemében meghirdetett focitornát.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?