KÜLFÖLD

Valentin napi rohamra készülnek a migránsok a magyar határnál

A Kronen Zeitung nevű tekintélyes osztrák napilap birtokába jutott információk szerint újabb körlevél terjed a Balkánon várakozó migránsok körében. Ebben az áll, hogy a szabadságért és az elnyomás ellen Valentin napi vonulást tartanak a magyar határhoz.
  • Szerző: WM

Bécsbe látogatott Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyi biztosa, aki találkozott többek között Karl Nehammer osztrák belügyminiszterrel is. A megbeszélés egyik fő témája természetesen az ismét egyre nagyobb fenyegetést jelentő migrációs nyomás volt. A belügyi biztos és az osztrák belügyminiszter abban egyetértettek, hogy egy egységes menedékjogi rendszerre lenne szüksége az Európai Uniónak. Ehhez azonban az szükséges, hogy az összes tagállam elfogadja azt. Abban is közös álláspontot képviselt a két politikus, hogy az európai határvédelmi szervet, a Frontexet bővíteni és erősíteni kell, valamint az unió külső határait védeni kell.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Kronen Zeitung úgy tudja, hogy a négyszemközti megbeszélésen szóba került az is, hogy a Balkánon veszteglő több tízezer migráns között kering egy körlevél. Ebben ismeretlenek azt szervezik, hogy Valentin napon nagy tömegben vonuljanak a magyar határhoz tiltakozásuk jeléül.

Kelebia – Tompa, A határátkelőhelyet ellepték a migránsok február hatodikán.

…Nem tűrhetjük tovább az elnyomást. Ez lesz a migránsok nagy győzelme a szabadság jegyében…

– áll az osztrák lap szerint a futótűzként terjedő levélben. Az üzenetet minél több illegális bevándorlóhoz próbálják napok óta eljuttatni az ismeretlen szervezők, így állítólag Észak-Macedóniából, Boszniából és Szerbiából is várnak résztvevőket.

Legutóbb február hatodikán indult egy migránsmenet Szerbiában Magyarország déli határa felé. A szerb oldalon több száz migráns gyűlt össze, hogy átjusson a magyar határon. A migránsokat a közösségi médián zárt csoportokban szervezték akkor is.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?