KÜLFÖLD

Undorítóan ravasz csellel rabolják el a lányokat

A rablóknak fejpénzt fizetnek minden tinédzser után. Az összeg annál nagyobb, minél tekintélyesebb családból származik az elrabolt lány.
  • Szerző: SZM

Kegyetlenül nehéz kopt kereszténynek lenni Egyiptomban, ahol az
ellenük elkövetett robbantások, lefejezések után még egy rendkívül undorító cselszövés is divattá vált
– írta a Worldwatchmonitor.org.

Ennek lényege, hogy szalafista bandák tagjai találkoznak a mecsetekben ahol listát készítenek az általuk ismert, tekintélyes családban élő kopt keresztény lányokról. Ezután az általuk megbízott muzulmán fiú becserkészi az áldozatát és udvarolni kezd neki. Egy idő után szerelmet vall és azt mondja, hogy áldozatot is képes hozni érte és át fog térni a kereszténységre.

Amit a lányok nem tudnak az az, hogy

egy napon elrabolják őket és titkos rejtekhelyre viszik. A korábbi „udvarlójuk” pedig – szexrabszolgaként - eladja őket a szélsőséges csoportoknak.

 

Egy lány ára annál magasabb, minél gazdagabb vagy tekintélyesebb családból származik. Amint a megfélemlített lány megtörik, azonnal megjelenik egy „hivatalos ember”, aki igazolja, hogy a fiatal áttért az iszlámra és kiállít neki egy új személyi igazolványt.

Ezek után a csellel elrabolt és áttérített lánynak nincs túl sok választása. Ha el akar szökni, vagy vissza szeretne térni a keresztény vallásra, akkor megölik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?