KÜLFÖLD

„Erre nem lehet felkészülni„ – fél kilót sem nyomott az újszülött, így mentették meg az életét

Az újszülött kisbaba 13 héttel korábban született a vártnál, az orvosoknak viszont sikerült megmenteniük az életét.
  • Szerző: Ripost

Az újszülött Orla-May Rospo-Hughes kisebb volt, mint az anyja keze, és kevesebb, mint egy kilót nyomott, amikor a múlt hónapban megszületett. A szülőket figyelmeztették, hogy a gyermekük valószínűleg nem fog sokáig élni. Az orvosok gyors észjárásának köszönhetően azonban maradhatott életben: egy szendvicses zacskóba bugyolálták, így szabályozni tudták a testhőmérsékletét a szülés után – írja a Mirror.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az újszülött azóta él és virul, jelenleg inkubátorban van és erősödik. Azt viszont, amit a nehéz percekben a szülők átéltek, el sem lehet képzelni.

„Többször mondták nekünk, hogy készüljünk fel a legrosszabbra, és hogy valószínűleg nem sikerül megmenteniük a gyermekünket. Három éve szerettünk volna gyereket, ezek után még lesújtóbb volt a hír. Erre nem lehet felkészülni! Arra, hogy azt mondják egy anyának, hogy a babája nem biztos, hogy életben marad„ - mondta Emily, az anya. „Rettegtem és ideges voltam. Amikor megszületett, keményen dolgoztak azon, hogy megfelelően tudjon lélegezni, emellett pedig azonnal meg kellett emelni a hőmérsékletét” – tette hozzá Emily, aki még ugyan nem tarthatta karjaiban gyermekét, de már megérinthette.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?