KÜLFÖLD

Újabb veszélyes kihívás terjed a TikTokon, ezt ne próbáld ki!

Egy nő robbantotta fel az internetet, miután életveszélyes tanácsokat kezdett osztogatni.
  • Szerző: Ripost

Nem ez az első eset, hogy veszélyes kihívás terjed el egy-egy közösségi oldalon. Ezúttal ismét a TikTokon ütötte fel a fejét egy újabb elképesztő butaság.

Több fogorvos is összefogott, hogy fellépjenek a kihívás ellen és mindenkit figyelmeztetni szeretnének, hogy senki se mossa a fogát a Mr. Clean varázsradírral.

Veszélyes fogápolási módszert javasolt a meggondolatlan nő
Fotó: TikTok

Az életveszélyes trend azután kezdett elterjedni, hogy egy fiatal nő ezt a csoda „tippet” osztotta meg követőivel. Heather Dunn nevű felhasználó elmondása szerint ugyanis ő is ezzel a vegyszeres szivaccsal tisztítja a fogait és azért olyan fényes fehérek. Ám ez egyáltalán nem igaz!

Dunn ráadásul cáfolta a fogorvosok általánosan elterjedt ajánlását, miszerint a tiszta, egészséges fogak érdekében fluoridot kell használni. Azt is állítja, hogy körülbelül két éve használja a kókuszolaj és a varázsradír kombinációját.

„Igen, fel vagyok készülve az összes fogorvosra, akik idejönnek, és azt mondják, hogy 'ne csináld, ez a nő őrült!'. Nem érdekel” – mondta Dunn a TikTok-videóban.

A Mr. Clean márkájú varázsradír nevű termék egy melaminhabból készült tisztítópárna, amelyről ismert, hogy formaldehid-kopolimereket és kénsavat tartalmaz. A formaldehidet elsősorban a temetkezési iparban használják a holttestek bebalzsamozására és konzerválására.

A Newsweek beszámolója szerint, később a nő meg is gondolhatta magát veszélyes videója kapcsán, amit le is törölt közösségi oldaláról.

Íme Heather Dunn egy másik videója saját Tiktok oldalán:

@theheatherdunn##snapped ##losingit ##shut ##it ##GossipGirlHere♬ original sound – Heather Dunn

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?