KÜLFÖLD

Újabb fejlemény a diákokat szállító iskolabuszt felgyújtó migráns ügyében

Tavaly márciusban vették őrizetbe azt az olasz állampolgársággal rendelkező szenegáli buszsofőrt a Milánó melletti San Donato Milanese településen, aki felgyújtott egy 51 gyereket szállító iskolabuszt.
címkék:
  • Szerző: WM

A 47 éves buszsofőr, aki 2004-ben kapott olasz állampolgárságot, éppen egy kirándulás után vitte haza a gyerekeket, útközben azonban úgy döntött, eltér az útvonaltervtől és Milánó felé veszi az irányt. A férfi késsel fenyegette meg a gyerekeket és bejelentette, hogy meg akarja ölni magát. Az egyik gyereknek eközben sikerült felhívnia a szüleit, akik szóltak a hatóságoknak, így a buszt hamar sikerült megállítani egy útzár segítségével.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kigyulladt busz, a jobb alsó sarokban pedig az elkövető.
Fotó: AFP

Az ámokfutásnak ugyanakkor még nem volt vége, a sofőr benzint locsolt szét a buszban, és meg is gyújtotta azt, de a rendőrök a hátsó ajtót és az ablakokat betörve mindenkit ki tudtak menekíteni a járműről.

Az incidens során senki sem sérült meg komolyabban, de tizennégy embert füstmérgezéssel kórházba szállítottak. A 47 éves, Ousseynou Sy névre hallgató sofőrről kiderült, hogy szexuális erőszak és ittas vezetés miatt már ismert volt a hatóságok előtt. Kihallgatása során beismerte, hogy előre eltervezte a tettét, és megerősítette, hogy a Földközi-tengeren hánykolódó afrikai menekültek miatt cselekedett.

A férfi ügyében a héten született ítélet Milánóban. A migránst terrorista szándékkal elkövetett erőszakos fogva tartás vádpontjában találták bűnösnek, és emiatt 24 évre kell a rácsok mögé vonulnia.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?