KÜLFÖLD

Túszul ejtettek egy két hónapos csecsemőt a bevándorlási hivatalban

Hat és fél órán keresztül próbálták meg a túsztárgyalók jobb belátásra bírni azt az afrikai bevándorlót, aki a kitoloncolása elkerülése érdekében tartott fogva két embert. A különleges egységeknek végül sikerült ártalmatlanítani az elkövetőt.
  • Szerző: WM

A németországi Wismar nevű település idegenrendészeti hivatalából riasztották a rendőrséget. Az első segélyhívás délután fél kettőkor érkezett be, és a telefonáló közölte, hogy egy afrikai migráns túszul ejtett egy két hónapos kisbabát és egy nőt. Német sajtóértesülések szerint a Ghánából származó elkövető a saját családját tartotta fogva, ezt azonban a rendőrség lapzártánkig nem erősítette meg hivatalosan. A 22 éves fegyvertelen férfi állítólag az apaságát szerette volna elismertetni a hatóságokkal, ami lehetőséget adott volna neki, hogy elkerülje a hamarosan esedékes kitoloncolását. A túsztárgyalók hat és fél órán keresztül próbálták meggyőzni a migránst, hogy engedje el foglyait, ám erre este nyolc óráig sem került sor.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Forrás: Bild videó

Az állig felfegyverkezett kommandósok mellett jelen volt egy doktornő is, akinek kétszer is megengedte az afrikai bevándorló, hogy megvizsgálja a kisbaba egészségi állapotát.

Forrás: Bild videó

A második vizsgálatnál azonban az orvost már a kommandósok is követték, és ártalmatlanná tették a túszejtőt. A szerencsének köszönhetően végül az összes érintett sértetlenül megúszta a túszdrámát. A csecsemőt a biztonság kedvéért orvosi megfigyelésre kórházba szállították, az elkövetőt pedig előzetes letartóztatásba helyezték. Az ő sorsáról egyelőre nem tudtak nyilatkozni a hatóságok, a bírósági tárgyalása után feltehetően kitoloncolják Németországból.

És ezeket olvastad már?