KÜLFÖLD

Tragédia a reptéren: szörnyethalt a csődbe ment utazási iroda utasa

A 67 éves nő rosszul lett, majd elájult, de már nem lehetett rajta segíteni.
  • Szerző: Ripost

Egy brit utas életét vesztette Spanyolországban, miközben a mentesítő járatra várt. A nő a hétfőn csődbe ment Thomas Cook utazási iroda ügyfele volt és a Reus Nemzetközi Reptéren lett rosszul.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 67 éves nő kedd dél körül lett rosszul, érkezéskor esett össze a Tarragona reptéren. Egy német ápoló segített neki, illetve az egészségügyi személyzet, akik defibrillátort is használtak az újraélesztéshez, de a nő a helyszínen életét vesztette.

Halálának okát csütörtökön fogják kivizsgálni.

Az egyelőre nem derült ki, hogy az utas egyedül, családdal, vagy csoportban utazott-e. A spanyol sajtó szerint a nő a közé a több ezer brit utas közé tartozik, akik mentesítő járatra várnak, miután a Thomas Cook utazási iroda csődbe ment – írja a Daily Star.

Azonnali hatállyal beszüntette tevékenységét hétfőn a csőd miatt a legrégibb brit utazási iroda, a Thomas Cook, amely évente mintegy 19 millió turista útját szervezte 16 különböző országba. Jelenleg mintegy 600 ezer ügyfele tartózkodik külföldön, mielőbbi akadálytalan hazatérésük érdekében az érintett kormányoknak és biztosító társaságoknak össze kell hangolniuk tevékenységüket. A csoport leányvállalata, a Neckermann Magyarország továbbra is folytatja a működését.

 

És ezeket olvastad már?