KÜLFÖLD

Több száz migráns rohamozta meg a spanyol határt, egy katona megsérült az összecsapásban

Az új kínai koronavírus-járvány miatt ugyan kevesebbet hallunk róla, de az illegális migráció továbbra is hatalmas biztonságpolitikai kihívás Európa számára.

Hétfő este nagyjából 250 illegális migráns rohamozta meg az egyik, Marokkóba ágyazott spanyol exklávé, Mellila határkerítését – adta hírül az Associated Press (AP) hírügynökség.

Illegális migránsok Melilla határkerítésén. (Photo by ANGELA RIOS / AFP)

Az AP beszámolója szerint az őrtornyokkal, sok kamerával, valamint mozgás- és zajérzékelőkkel felszerel dupla kerítéssoron nagyjából 50 észak-afrikai bevándorlónak sikerült átjutnia.

Már az Unió területén migránsok egy csoportja összecsapott a hátárőrökkel, aminek következtében egy katona könnyebb sérüléseket szenvedett.

A helyi Vöröskereszt szóvivője elmondta, hogy több migránst azonnali orvosi ellátásban kellett részesíteni, mert súlyos sérüléseket szenvedtek a határkerítés megmászása közben.

A spanyol belügyminisztérium hivatalos adatai szerint 2020 első három hónapjában összesen 1140 migránsnak sikerült illegálisan bejutnia a Marokkóba ágyazott két spanyol exklávé, Melilla és Ceuta területére. Ez 214 bevándorlóval kevesebb, mint a 2019 ugyanezen időszakában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?