KÜLFÖLD

Titkosszolgálat: 15 támadás várható a francia Eb ideje alatt!

Az ukrán titkosszolgálat a két hete elfogott fegyvercsempész kihallgatása után riasztó információkat közölt...
  • Szerző: WM

Május 21-én elfogtak egy francia nemzetiségű férfit a lengyel-ukrán határon. A 25 éves férfinél komoly fegyverarzenál volt, akkor azonban még csak feltételezték, hogy a robbanóeszközöket a franciaországi Európa-bajnokság ideje alatt használták volna fel. Az ukrán biztonsági szolgálat vezetője ma tartott sajtótájékoztatót az ügyben.

Azt állítják, hogy konkrét tudomásuk van arról, hogy

a június 10. és július 10. között megtartandó kontinensviadalon legalább 15 támadást terveznek bizonyos szélsőséges szervezetek.

A elfogott terroristánál, Gregory M.-nél 2 rakétavetőt, 5 Kalasnyikov gépfegyvert, 5000 lőszert, 125 kiló TNT robbanóanyagot találtak a határőrök. Becslések szerint a lefoglalt fegyverek értéke 250 ezer euró, vagyis mintegy 80 millió forint - írja a Le Figaro.

A hatóságok jelenleg azt vizsgálják, hogy a férfi miből vagy ki által tudta finanszírozni a rengeteg fegyvert. Egyelőre csak annyi tudni, hogy Gregory illegális fegyverkereskedő csoportokkal állt kapcsolatban Ukrajnában, ami azt is jelenti, hogy ott jutott a robbanóanyagokhoz és az egyéb lőszerekhez.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?