KÜLFÖLD

Szörnyű: egy veszélyes rovar miatt került életveszélybe egy kislány – fotók

A gyerek borzalmasan reagált a hernyó mérgére.
  • Szerző: Ripost

Az édesanya azért osztotta meg tragikus történetüket, hogy más szülőket is figyelmeztessen a gyerekek veszélyes allergiás reakciójára és a különösen veszélyes rovarra.

„Mindig arra buzdítottam, hogy élvezze az életet, ismerkedjen meg a kis élőlényekkel, de az-az aprócska hernyó szörnyű allergiás rohamot okozott” - nyilatkozta a The Sun oldalának az édesanya, Donna Fry.

A kislány arca és ajka hatalmasra duzzadt, miután kezébe vette a hernyót, sőt ijesztő véraláfutások is megjelentek a testén. Miután az allergiás roham nyilvánvalóvá vált, azonnal riasztották a mentősöket, akik azonnal beadtak egy injekciót mielőtt a kórházba indultak volna.

„Jól reagált a szervezete az injekcióra, de az úton a duzzanatok rosszabbodtak. Sőt olyan rossz állapotba került, hogy napokon keresztül szteroidokkal kezelték” – mondta az édesanya.

Az egészségügyi intézményben magyarázták el az édesanyának, hogy valószínűleg a kislány egy tölgy búcsújáró lepkével érintkezett. A thaumetopoeint családba tartozó rovar szőrszála olyan anyagot tartalmaz, ami irritálja a bőrt, a légutakat és a szemet is, mind az állatok, mind az emberek esetében.

Szerencsére az antihisztaminok és a szteoridoknak köszönhetően a kislány állapota hosszú napok után, de javulásnak indult. Jól lehet az allergiás roham miatt lett ennyire súlyos az állapota, de nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is veszélyes a búcsújáró lepkék és hernyóik érintése. Ennek okán számolt be közösségi oldalán a történtekről Donna.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készíts szaloncukrot házilag!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?