KÜLFÖLD

Szent Grál: ez a gyógyszer semlegesíti a koronavírust

A Merck gyógyszergyár az amerikai Ridgeback Biotherapeutics cég közös fejlesztése meglehetősen reménykeltő.
  • Szerző: WM

A Molnupiravir nevű gyógyszer öt nap alatt jelentősen képes csökkenteni a vírusok számát a fertőzött személy testében. A szert eredetileg az influenza kezelésére fejlesztették ki, de a legfrissebb kutatások azt mutatják, hogy komoly vírusölő hatásának köszönhetően a Covid-19 ellen is igen hatásos.

A Merck gyógyszere jelentheti az áttörést a koronavírus ellni harcban

A Merck nevű cég fejleszti a gyógyszert
Fotó: afp

A Molnupiravirt egyelőre 200 emberen tesztelték, de a kutatás vezetője szerint igen kecsegtető eredmények születtek már így is. A szájon át bevehető gyógyszerről Marc Siegel, ameriai orvos azt állítja, hogy ez lehet a Szent Grál. A Fox News-nak nyilatkozva a következőket mondta el:

A szó szoros értelmében megállította a vírust. Ez lehet a jövő megoldása, ha a vakcinának sikerül valóban kézben tartania a pandémiát, és csak egyedi esetek lesznek

- mondta az orvos lelkesen. A kutatás vezetője hozzátette, hogy a vizsgált személyek öt napig szedték a gyógyszert orvosi felügyelet nélkül. A kúra után elvégzett vizsgálatok azt mutatták, hogy az emberek szervezetéből eltűnt a vírus.


Az alanyok közül négy embernél tapasztaltak súlyos mellékhatásokat, ám a hivatalos jegyzőkönyvekben az áll, hogy ezek nem állnak szoros kapcsolatban a Molnupiravir szedésével.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?