KÜLFÖLD

Svéd rendőrfőnök: migránsok maffiahálózata tartja rettegésben a nagyvárosainkat

Göteborg rendőrfőnöke kendőzetlenül beszélt az illegális és tömeges migráció okozta áldatlan állapotokról. Szerinte a helyzet már annyira tragikus, hogyha nem kap észbe a svéd politikai elit, akkor a gengszterek paradicsommá fog válni az ország.

Exkluzív interjút adott a Daily Mail-nek a svéd migránshelyzetről a skandináv ország nyugati partvidékén található Göteborg rendőr-főkapitánya. Erik Nord szerint a svéd nagyvárosok utcáit folyamatosan terror alatt tartják a közel-keleti és észak-afrikai bevándorlókból szerveződött maffiahálózatok. Elmondása alapján a késes támadások és a robbantásos merényletek szinte mindennapos eseményekké váltak, holott Svédország még a béke szigetének számított egy évtizeddel ezelőtt Európában.

„Az utcákon sokkal több rendőrre lesz szükségünk. A bíróságoknak változtatnia kell a jogértelmezésén, és a börtönöket is meg kell erősítenünk annak érdekében, hogy kezelhessük ezt a helyzetet. Máskülönben a gengszterek paradicsommá fog válni az országunk” – fogalmazott a brit bulvárlapnak Erik Nord, aki a tömeges és illegális migrációt jelölte meg minden probléma forrásaként.

Nord azzal kezdi az interjúk, hogy egy közelmúltbeli göteborgi eset pontos megmutatja, mi is történik jelenleg a svéd nagyvárosokban. Augusztus első hetében az Ali Khan nevű migránsokból álló bűnbanda tagjai úttorlaszokat állítottak fel Göteborg északkeleti részének kivezető útjain, melyeknél minden autót megállítottak és átvizsgáltak. Az ellenséges banda tagjait keresték. Ha pedig ilyen személyre akadtak, akkor kirángatták az autójából és jól megverték. A rendőrség végül nagy nehezen felszámolta az akadályokat, 20 embert pedig őrizetbe vettek, de a bíróság később mindannyiukat felmentette, mert nem találtak egyetlen olyan jogszabályt sem, amit megsértettek volna. Ezeknek a bűnöző klánoknak teljesen más kultúrájuk van, ez pedig nagyon megnehezíti a mi munkákat, ugyanis a hagyományos rendőri módszerekkel egyszerűen már képtelenek vagyunk garantálni a közbiztonságot – fogalmazott.

Nord elmondása szerint jelenleg az Ali Khan és a Backa Gang nevű, migránsokból szerveződött bűnbanda rivalizálása tartja rettegésben Göteborgot és a svéd nagyvárosokat. A kettő közül egyértelműen az Ali Khan rendelkezik több taggal és nagyobb hatalommal. A maffiaszervezetet a 63 éves Hashem Ali Khan alapította, aki 1984-ben egy golyóval a hátában érkezett Svédországba, mint a libanoni polgárháború menekültje. A férfi Göteborg csendes külvárosi részén, Angeredben telepedett le. Mára pedig 120 fős családja irányítja az egész szervezetet, aminek „fióktelepei” vannak már Dániában, Németországban és Libanonban is. „Az Ali Khan gyilkosságokkal, zsarolásokkal, a nők integritásának súlyos megsértésével, fizikai bántalmazásokkal, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekkel és fegyverek jogellenes birtoklásával vált hírhedté” – tette hozzá Nord.

Az Ali Khan és a Backa Gang okozta károk azonban csak a jéghegy csúcsát jelentik – folytatta Nord. A rendőrfőnök szerint a két legnagyobb maffiaszervezeten kívül több 100 kisebb is működik az országban. Az illegális migránsok egy jelentős része pedig meg sem próbál beilleszkedni a többségi társadalomba, és az érkezésük után szinte azonnal csatlakoznak valamelyik bűnbandához, melyek főleg etnikai alapon szerveződnek. A bűnözők életvitelét pedig sok esetben maga az állam támogatja különböző segélyek és juttatások folyósításával. A bűnözői hálózatok pofátlanul kiaknázzák a nagylelkű szociális rendszerünket és a bizalomra épülő társadalmunkat. Az általunk kifizetett rokkantsági ellátás felét csalással veszik fel a bandák. A bandatagok sokszor elválnak, hogy a kormány újabb lakást adjon nekik, majd visszaköltöznek a ”volt„ feleségeikkel régi otthonukba, az újat pedig bérbe adják. Többször is tapasztaltuk, hogy migránsok elhagyták Svédországot, majd kerekesszékben tértek vissza, hogy fogyatékossági ellátást igényelhessenek” – részletezte a migránsok trükkjeit Nord.

A veterán rendőr szerint a legnagyobb migránsmaffia-szervezetek már akkorára nőttek, hogy hagyományos eszközökkel szinte lehetetlen felszámolni őket. Szó szerint akkora hatalommal rendelkeznek, hogy tisztségviselőket, hivatalnokokat és bírókat is képesek már megvásárolni annak érdekében, hogy érintethetetlenek maradhassanak. Arról nem is beszélve, hogy ügyvédek garmadáját alkalmazzák, hogy tisztára moshassák a feketén szerzett vagyonukat. „A mi hibánk, hogy ez a helyzet kialakult Svédországban. Ezt már nem tudjuk megoldani megfigyeléssel, vagy katonai stílusú rendfenntartással. Ennél már sokkal radikálisabb eszközökre lesz szükségünk. Leginkább arra, hogy a svéd politikai elit végre elismerje ennek e jelenségnek a létezését” – zárta gondolatit Nord.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?