KÜLFÖLD

„Az anyukája a mennyből figyeli” – sosem ölelhette magához kisfiát a Covidban meghalt nő

A szülés után csak képernyőn és fotókon láthatta már a kicsit, a szervezete legyengült, hogy védelmezze és életben tudja tartani a gyermeket.
  • Szerző: Ripost

Mindössze 36 éves volt az az anyuka, aki 8 nappal a szülés után meghalt koronavírusban. Az asszony ugyan még világra segítette gyermekét, de a kisfiút már sosem tarthatta a karjaiban – írja a Mirror. Állapota a szülést követő napokban gyorsan romlott, és nyolc nappal később meghalt, sosem ölelhette magához kisfiát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mivel az asszony teste keményen dolgozott a születendő csecsemő védelme érdekében a terhesség alatt, immunrendszere legyengült és sebezhetővé tette a vírus számára.

Egy hónappal korábban diagnosztizálták

Egy hónappal a szülés előtt derült ki, hogy a nő koronavírusos: pozitív tesztet produkált. A szülés után a gyermeket egyből elvették az anyjától a szigorú óvintézkedések miatt. Az egyetlen alkalom, amikor Joanna Jimenez láthatta kisfiát, az az volt, mikor videohívást indítottak és képernyőn keresztül láthatta gyermekét, Ashtont – még azelőtt, hogy örökre lehunyta volna a szemeit.

Sosem ölelhette magához

Illusztráció (Fotó: Pixabay)

„Szörnyű érzés„ - kezdte Joanna párja, Chad Augustus. „Néha még mindig nem hiszem el, és olyan, mintha csak nyaralni ment volna. Az egyik orvos azt mondta nekem, hogy az immunrendszere teljes mértékben védte a babát, így őt sebezhetővé tette a koronavírus számára, és megtámadta a testét.”

Telefonon láthatta gyermekét

Utoljára párja is csak a videohíváson keresztül búcsúzhatott el szerelmétől.

„Videohíváson láttam utoljára. Nagyon örült, hogy legalább így láthatja a kisfiunkat. Babának hívta és azt kérdezte tőle, hogy érzi magát, jól van-e” – mondta a férfi elérzékenyülve, majd folytatta. „Nem fogja már látni, hogy elmegy az első iskolai napjára. Én viszont Ashtonnak elmondom majd, hogy az anyukája a mennyből figyeli, és büszke arra, amit csinál.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?