KÜLFÖLD

Segített a 16 éves lány a férfinak, aki cserébe brutálisan megerőszakolta

Még egy évvel ezelőtt is komoly felháborodást keltett, ha a külföldi lapok migránsok által elkövetett nemi erőszakról írtak. Mára ez már szinte a mindennapok része lett.
  • Szerző: WM

A leglátogatottabb német és osztrák oldalakon már szinte észrevehetetlenül kis felületet kapnak azok a hírek, amelyek az újabb és újabb migránserőszakokról számolnak be. A jelenség nem véletlen, az említett országokban szinte nem telik el úgy nap, hogy ne történnének hasonló borzalmak, az olvasók pedig már hozzászoktak ezekhez a hírekhez. A német Welt például most egy 27 éves nő történetéről számol be, aki kedden késő este a hamburgi vasútállomáson keresett újságost.

A boltok azonban már zárva voltak, így a nő egy migránst kérdezett meg, hogy tud-e a közelben éjjel-nappali újságost. A 37 éves férfi azt mondta, hogy amerre ő megy a busszal, ott emlékei szerint van egy újságárus. A nő együtt indult el a férfival, majd az útjuk során végig beszélgettek. Pár megálló múlva leszálltak, ám a 27 éves fiatal nő észrevette, hogy se közel, se távol nincs olyan üzlet, amilyet keresett. A nő számonkérte a férfit, aki erre rátámadt. A rendőrség közlése szerint egy bokorba vonszolta, majd brutálisan megerőszakolta.

Egyelőre tisztázatlan körülmények között egy másik férfi is csatlakozott a támadóhoz, aki szintén szexuálisan bántalmazta az áldozatot.

A támadás után a két férfi elmenekült a helyszínről, a nő pedig feljelentést tett a rendőrségen. A személyleírás alapján a 37 éves elkövetőt elfogták a rendőrök egy közeli menekültszállón, a nemzetiségét azonban nem tudták megállapítani. A másik támadó még szabadlábon van.

Tirolban egy 16 éves lány volt az áldozat

Az ausztriai Tirolban pedig egy 16 éves lány járt hasonlóan. Szintén kedden késő este a fiatal lány vonattal tartott hazafelé, ahol megismerkedett egy pakisztáni állampolgárságú 25 éves férfival. Az út során beszélgettek, majd a késői időpontra hivatkozva a férfi megkérte a tinédzsert, ha leszálltak, akkor a motorjával vigye el egy darabon. A lány segítőkészségből beleegyezett a dologba. Amikor egy kietlen gyárterületre értek, a migráns megkérte a lányt, hogy álljon meg. A férfi elvette a lánytól a motor kulcsát, a földre kényszerítette, majd megerőszakolta, és a sötétben eltűnt - írja a krone.at.

Az áldozat feljelentést tett, és a gyors nyomozás eredményeként már el is kapták a pakisztáni gyanúsítottat. 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?