KÜLFÖLD

Sebastian Kurz: Ha nem védjük meg határainkat, akkor jó éjszakát, Európa!

Interjút adott az osztrák kancellár annak kapcsán, hogy öt évvel ezelőtt alakultak ki kaotikus jelenetek az osztrák-magyar határnál. A Kronen Zeitungban megjelent írás szerint Sebastian Kurz mindent megtesz, hogy ne ismétlődjenek meg a 2015-ös állapotok.
  • Szerző: WM

Az osztrák kormányfő egy vitaműsorban beszélt arról, hogy nem szabad az Európai Uniónak engednie, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök zsarolja a kontinensünk vezetőit.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ha engedünk a nyomásgyakorlásnak, akkor a törökök a hazájukból menekülő embereket fogják fegyverként használni ellenünk

– nyilatkozta a politikus. Sebastian Kurz úgy látja, hogy ha nem védjük meg az unió külső határait, akkor jó éjszakát kell kívánnunk a kontinensünknek. A kancellár már 2015-ben – akkor még külügyminiszterként – is Orbán Viktor magyar miniszterelnök oldalán állt abban a kérdésben, hogy a nyitott határok politikája Európa vesztét okoznák.

Sebastian Kurz nem szeretné, ha megismétlődnének a 2015-ös állapotok (Fotó: Getty Images)

A véleményem miatt többször is szélsőjobboldalinak bélyegeztek meg, de örülök, hogy mára több másik európai ország vezetője is úgy gondolkodik a tömeges bevándorlásról, ahogy én

- állítja Sebastian Kurz, akit a mai napig sokan támadják a karakteres véleménye miatt. A kritikusok közé tartózik a Caritas nevű bevándorláspárti, nem állami szervezet vezetője is, aki szerint fontos, hogy a határokat megvédjék az uniós tagállamok, de szerinte ez nem mehet a bajba jutott emberek kárára.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?