KÜLFÖLD

Saját vérével írt rejtélyes üzenetet a rendőrgyilkos!

Egyelőre csak találgatnak, hogy mi lehet az a titkos üzenet, amit a rendőrgyilkos a saját vérével írt a falra...
címkék:
  • Szerző: WM

Már négy nap eltelt azóta, hogy Dallasban egy békésnek induló tüntetés véres ámokfutásba fordult. A helyi rendőrség most újabb információkat szivárogtatott ki a történtekről. A hatóságok számára jelenleg a legnagyobb rejtélyt egy titkos üzenet jelenti, amit a rendőrgyilkos Micah Johnson hagyott hátra. Kísérteties, hogy az elkövető a falra írta az üzenetet, méghozzá a saját vérével. 

Johnson egy "R" és "B" betűt rajzolt oda, ahol aztán később a rendőrség végzett vele. Egyelőre csak találgatnak, hogy mit jelenthet ez a két betű, de nem kizárt, hogy a rhythm and blues zenei stílus rövidítése. Közismert, hogy ezt az irányzatot az afroamerikaiak tették naggyá, így még érthetőbb lenne az utalás.

David Brown rendőrfőnök egy interjúban további információkat árult el:

A tárgyalások közel két órán át tartottak a gyilkossal. Õ azonban csak feketékkel volt hajlandó beszélni. Kinevetett minket, énekelt, és azt kérdezgette, hogy hány fehér rendőrrel sikerült végeznie.

A tárgyalások azért tartottak ilyen hosszú ideig, mert Johnson hazudott a rendőröknek. Azt mondta, hogy bombákat rejtett el a környéken. 

Esély sem volt rá, hogy közelebb menjünk hozzá. Úgy barikádozta el magát, hogy ha közelítettünk volna, végzett volna velünk. Ezért voltunk kénytelenek egy robotot bevetni, ami aztán felrobbantotta az elkövetőt.

- mondta a dallasi rendőrfőnök. A hatóságok meg vannak győződve róla, hogy Johnson azt remélte, megúszhatja az esetet, és további merényletekre készült. Erre az is a bizonyíték, hogy a házkutatás során olyan anyagokat találtak, melyek alkalmasak bombakészítésre.

címkék:
És ezeket olvastad már?