KÜLFÖLD

Rossz előjel: alig ért véget a második hullám, ismét rekordon a fertőzöttek száma Izraelben

A szakemberek fontos dologra figyelmeztetnek.
  • Szerző: Ripost

Másfél hónap után ismét rekordmértékű az új fertőzöttek száma Izraelben, október közepe óta először meghaladta az 1200-at az elmúlt 24 órában regisztrált új vírushordozók száma – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Shutterstock

Az elvégzett 57 428 tesztből 1227 pozitívnak bizonyult. A növekedés jelentős annak fényében is, hogy még csak részben történt meg a nyitás a szeptember közepén bevezetett országos karantén után.

Utoljára október 16-én haladta meg a napi új esetek száma az 1200-at. A szakemberek arra figyelmeztették a kormányt, hogy ha a növekedés ellenére tovább folytatja az oktatási intézmények és a kereskedelmi hálózatok megnyitását, akkor az ország minden közösségi csoportjában felgyorsul majd járvány terjedése, amely jelenleg elsősorban az arabok és drúzok lakta településeken jelentős.

Hétfő este összeült a koronavírus járvány ügyeivel foglalkozó korona-kabinet, és módosították a zárt légterű bevásárlóközpontok kísérleti megnyitásának szabályait: ezentúl kevesebb vásárlót engedhetnek be, mert a pénteken elindult kísérletre kisorsolt 15 plázában rendkívül nagy volt a zsúfoltság.

Nachman As professzor, a járványügyi kérdésekért felelős koronabiztos kedden kijelentette, hogy a fertőzés terjedésével ismét vészhelyzet van, miközben az ország lakói úgy érzik, hogy már véget ért a koronajárvány.

A mintegy kilencmilliós Izraelben eddig 337 373-an fertőződtek meg igazoltan koronavírussal. Jelenleg 10 513 aktív fertőzöttet tart nyilván az egészségügyi minisztérium honlapja. A betegségben február óta 2865-en haltak meg Izraelben, jelenleg 507 koronavírusos beteget ápolnak a kórházakban országszerte, közülük 264-en súlyos állapotban vannak, és 99 embert lélegeztetőgépre kellett kapcsolni – írja az MTI.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?